İnsan Yüzlü Köpek Balığı Görenleri Şaşkına Çevirdi!

İnsan yüzlü köpek balığının sahip olduğu yüz görenlerin şaşırmasına sebebiyet verdi. Bir balıkçının görüntülediği köpek balığı, sosyal medyada gündem oldu.

Bir balıkçının tesadüfen keşfettiği insan yüzlü köpek balığı ilk kez görüntülendi. Peki, köpekbalığının diğer köpek balıklarından farklı olarak bir insan yüzüne sahip olmasına ne sebebiyet verdi?

İnsan Yüzlü Köpek Balığının Gizemi Doğum Kusuru Olabilir

Endonezya kıyılarında çalışan bir balıkçı, geçen günlerde çoğu insana göre çok alışagelmişin dışında bir keşif yaptı. Abdullah Nuren isimli bir balıkçı, olay anı hakkında paylaşılmış bilgilere göre ölü bir yavru köpekbalığı bulduğunda Rote Ndao ise yakınlarında balık tutuyordu. Ölü bir köpek balığı bulmak dahi tek başına bir enteresan durum olabilir ancak köpek balığının ölü olmasının yanı sıra enteresan olan bir durum daha vardı: Köpek balığının sahip olduğu insan yüzü.

Nuren, köpek balığını ters çevirdiğinde onun iki büyük gözünün olduğunu ve ağzının açık olduğunu gördü. Yavru köpek balığı, yüzü ile tam olarak bir çizgi film karakterine benziyordu. Köpek balığının bir tür mutasyon kurbanı olduğu ve yaşamının tuhaf görünümünden ötürü oldukça kısa sürdüğü açık bir şekilde görülüyor ancak sevimli ve minik deniz canlısının gözleri ve ağzı ile nasıl insana benzediğine dair daha iyi bir açıklama olabilir.

Köpek balığını keşfeden balıkçının onun tuhaf görünümüne ilişkin hiçbir açıklaması yoktu ancak köpek balığının fotoğraflarının çevrim içi ortamda yayılmaya başlaması ile bazı teoriler de ortaya çıkmaya başladı. Yavru köpek balığı bilim insanlarının incelemesinden geçmeden önce onun gelişimi sırasında neler yaşadığını söylemek mümkün olmasa da bir Twitter kullanıcısı, insanların kafasındaki soru işaretlerini giderebilecek türde bir açıklamada bulundu.

Siklopia, insanlar başta olmak üzere birçok farklı canlı türünü etkileyebiliyor. Bu yavru köpek balığının başına gelen olay ise hayvanın gözlerinin gelişimini düzgün bir şekilde tamamlayamamasından kaynaklanıyor. Bu durum bazı hayvanların iki göz yerine tek göze sahip olmasına gibi sorunlar yaşamasına sebebiyet verebiliyor. Bu köpek balığının gözlerinin gelişimi ise erken dönemde tamamlanması gerekirken çok daha ilerleyen dönemlerde gerçekleşti ve bu da gözlerinin kusurlu olmasına yol açtı.

Mutasyon, evrime yön veren bir unsurdur. Hayvanlarda meydana gelen küçük değişiklikler, onlara diğer hayvanlara göre avantaj sağlayabilir. Mutasyona uğramış bir hayvan eğer genlerini aktaracak kadar uzun bir süre hayatta kalırsa ilerleyen dönemlerde mutasyonla kazanılan özelliklere sahip hayvanları görmek de mümkün olabilir.

Sosyal medyanın gündemine oturan yavru köpek balığının uğradığı mutasyon zararlıydı ve hayatta kalmasını engelledi. Ölüm nedeni henüz bilinmiyor fakat yiyecek bulamadığı için ölmüş olmasından şüpheleniliyor.

Dinozorların Neden Çok Büyük Olduğu Ortaya Çıktı
Bilim

Dinozorların Neden Çok Büyük Olduğu Ortaya Çıktı

Dinozorlar neden çok büyük? Dinozor verilerinin derinlemesine incelemesi, genç Tyrannosaurus ve diğer genç etoburların ekosistemleri şekillendirdiğini gösteriyor.

YORUMLAR