Instagram Abonelik Fiyatı Ortaya Çıktı

Uygulama mağazası App Store'da Instagram abonelik fiyatı ortaya çıktı. Peki, popüler sosyal medya uygulamasına abonelik hizmeti ne zaman gelecek? İşte detaylar!

Instagram abonelik fiyatı gün yüzüne çıktı. Kullanıcılar görüntü tabanlı sosyal medya platformunda içerik oluşturucularına abone olabilecek. Peki, Instagram'da bir içerik oluşturucusuna abone olmak için ne kadar para ödemek gerekecek? Konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Instagram Abonelik Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Instagram, üzerinde çalıştığı abonelik sistemine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. App Store isimli iOS uygulama mağazasında uygulamanın abonelik fiyatı ortaya çıktı.

Facebook Abonelik Sistemi ile Apple'ı Saf Dışı Bırakıyor!
SOSYAL MEDYA

Facebook Abonelik Sistemi ile Apple'ı Saf Dışı Bırakıyor!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, abonelik sistemi ile Apple'a ödemiş olduğu komisyon ücretini rafa kaldırmanın bir yolunu bulmuş oldu.

App Store'da şu anda dört adet abonelik seçeneği yer alıyor. App Store Türkiye sayfasında tüm abonelik seçeneklerinin fiyatı 10,99 TL olarak belirlendi. Uygulama mağazasının Amerika Birleşik Devletleri sayfasında ise 0,99 dolar ve 4,99 dolar olmak üzere iki farklı fiyat etiketi bulunuyor.

Uygulama mağazasının Instagram sayfasındaki "uygulama içi satın alma" bölümünde daha önce yalnızca "Instagram Rozetleri" yer alıyordu. Instagram Rozetleri tarafında çeşitli fiyat etiketlerine sahip altı adet seçenek mevcut.

Görünüşe göre şirket, içerik oluşturucu abonelikleri için kapsamlı bir test hazırlığı yapıyor. Instagram kullanıcıları, yeni özellik sayesinde uygulama üzerinden içerik oluşturucularına abone olabilecek. İçerik oluşturucularının oluşturduğu bazı içerikleri yalnızca abonelerin görebileceği söyleniyor.

Tersine mühendislik uzmanı ve aynı zamanda bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi, geçtiğimiz aylarda abonelik sistemine ilişkin önemli bilgiler paylaşmıştı. Paluzzi, yalnızca abonelere özel hikayelerin gönderilebileceğini ileri sürmüştü.

Özel hikayelerde müzik etiketine izin verilmediği ileri sürülmüştü. Paluzzi, özel hikayelerin web uygulamasına da geleceğini belirtti. Hikayelerin yanı sıra abonelere özel canlı video başlatma özelliği üzerinde de çalışılıyor.

Paluzzi'ye göre ücretli abonelik kapsamında Direkt Mesaj tarafında da bir yenilik olacak. Direkt Mesaj ekranında abonelerin kullanıcı isminin sağ kısmına bir rozet eklenecek. Böylelikle içerik oluşturucuları, abonelerinden gelen mesajları kolay bir şekilde görüntüleyebilecek. Ayrıca abonelerin mesaj istekleri için özel bir bölüm eklenecek.

İddiaya göre uygulamanın ayarlar sayfası üzerinden tüm abonelikler yönetilebilecek. Görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinin abonelik hizmetini kullanıcıların kullanımına ne zaman sunacağı ise henüz bilinmiyor.

Popüler sosyal medya platformuna gelecek abonelik sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR