Instagram Ana Sayfa Akışı Baştan Aşağı Değişecek (Video)

Instagram ana sayfa akışı değişecek. Peki, popüler sosyal medya platformunun yeni akışı nasıl bir görünüme sahip olacak? İşte platforma gelecek yeni seçenekler!

Instagram ana sayfa akışı tamamen yenilenecek. Görüntü tabanlı sosyal medya platformunun akışına iki seçenek eklenecek. Kullanıcılar, söz konusu seçeneklerden bir tanesini seçerek gönderileri sıralayabilecek. Yeni seçeneklere ilişkin bir video da paylaşıldı.

Instagram Ana Sayfa Akışı Nasıl Olacak?

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirket, yeni özellikleri hizmete entegre ederek kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Instagram CEO'su Adam Mosseri, oldukça uzun bir süredir beklenen özelliğe ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Mosseri, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, popüler sosyal medya platformunun akışına iki yeni seçeneğin ekleneceğini duyurdu.

Instagram Ekran Paylaşımı Özelliğine Kavuşuyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Ekran Paylaşımı Özelliğine Kavuşuyor

Instagram, ekran paylaşımı özelliği üzerinde çalışıyor. Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre popüler görüntü tabanlı sosyal medya uygulaması üzerinden görüntülü görüşme esnasında ekran paylaşımı yapılabilecek.

Görüntü tabanlı sosyal medya platformunun ana sayfasında yer alan gönderiler, Instagram'ın algoritmasına dayanıyor. Bu sebepten ötürü yeni paylaşım yapan kullanıcıların gönderileri en başta görünmüyor. Platformun yeni seçeneği bu sorunu ortadan kaldıracak.

Popüler sosyal medya hizmetinin ana sayfa akışına "Favoriler" ve "Takip edilenler" şeklinde iki farklı seçenek eklenecek. Favoriler seçeneğinde yalnızca kullanıcıların seçtiği hesapların paylaşımları görünecek. Böylece kullanıcılar, görmek istemediği fakat takip etmek zorunda kaldığı kişilerin paylaşımlarını ana sayfada görüntülemeyecek.

Takip edilenler seçeneğinde ise kullanıcıların takip ettiği hesapların paylaşımları kronolojik olarak sıralanacak. Kullanıcılar bu sayede yeni yapılan paylaşımları görebilecek. Kullanıcılar, mevcut Instagram algoritmasına dayalı akış sıralamasını kullanmaya devam edebilecek. Bu seçenekler, kullanıcıların tercihine bırakılacak.

Yeni seçeneklerin şu anda test aşamasında olduğu açıklandı. Söz konusu seçenekler, test süreci sorunsuz bir şekilde tamamlandıktan sonra tüm kullanıcıların kullanımına sunulacaktır. Yeni seçeneklerin ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Görüntü tabanlı sosyal medya platformunda 2016 yılına kadar kronolojik sıralama yer alıyordu fakat alınan bir karar ile birlikte yapay zeka tabanlı bir algoritma kullanılmaya başlanmıştı. Instagram, böylelikle daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sumuştu fakat bu, çok sayıda kullanıcı tarafından beğenilmemişti.

Sosyal medya kullanıcılarının 2016'da devreye giren yeni akış sıralama sistemini beğenmemesinin en büyük nedeni ise gönderilerin zamana göre sıralananamamasıydı.

Instagram ana sayfa akışına gelecek yeni seçenekler hakkında ne düşnüüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR