Instagram Canlı Yayın Özelliği İçin 2 Önemli Araç Duyurdu

Tüm dünyada büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya hizmeti Instagram, canlı yayın özelliği için yeni araçlar duyurdu. İşte geliştirilen yeni araçlar!

Instagram canlı yayın özelliği için yeni araçlar duyurdu. Kullanıcılar, görüntü tabanlı sosyal medya platformunda canlı yayınları planlayabilecek. Uygulama, canlı yayın tarihi yaklaştığında diğer kullanıcılara bildirim gönderecek. Popüler sosyal medya hizmetinin duyurdu yeni araçlara ilişkin merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Instagram Canlı Yayın Özelliği İçin Yeni Araçlar Geliştirdi

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformu, canlı yayın özelliği için yeni araçlar geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen sosyal medya hizmeti yeni araçlar duyurdu.

Instagram Çökme Sorunu Olduğunda Bildirim Gönderecek
SOSYAL MEDYA

Instagram Çökme Sorunu Olduğunda Bildirim Gönderecek

Instagram çökme sorunu olduğunda kullanıcıları bilgilendirmek için kollarını sıvadı. Kısa süre önce büyük bir çökme problemi ile karşı karşıya kalan görüntü tabanlı sosyal medya hizmeti, böyle bir durumda kullanıcıları uygulama üzerinden bilgilendirmek için bir özelliği test etmeye başladı.

Instagram tarafından geliştirilen zamanlayıcı sayesinde kullanıcılar artık canlı yayınlarını 90 güne kadar zamanlayabilecek. Diğer kullanıcılar, canlı yayının hangi tarihte gerçekleşeceğini görebilecek. Kullanıcılar, hatırlatıcı sayesinde canlı yayın tarihinden bir gün önce ve 15 dakika önce bildirim alacak. Böylece izlemek istediği canlı yayını kaçırmayacak.

Şirket tarafından geliştirilen diğer araç ise "Practice Mode" olarak isimlendirildi. Kullanıcılar, canlı yayın oluştururken "Public" ve "Practice" olmak üzere iki farklı seçenek ile karşı karşıya kalacak. Practice, canlı yayın öncesi bir deneme yayını yapılabilmesine olanak tanıyacak.

Geliştirilen Practice Mode isimli araç, canlı yayın özelliğini daha kullanışlı hale getirecek çünkü canlı yayınlarda bazen sorunlar meydana gelebiliyor. Kullanıcılar, yeni araç sayesinde deneme yayını esnasında sorunları tespit edip çözebilecek. Böylece canlı yayının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi mümkün olabilecek.

Popüler sosyal medya hizmeti Instagram'ın yeni araçları kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek. Aslında söz konusu araçlar uzun bir süredir popüler video paylaşım platformu YouTube'da yer alıyor.

Paylaşılan bilgilere göre canlı yayın planlama özelliği dünya genelinde tüm kullanıcıların kullanımına sunulmaya başlandı. Practice Mode olarak isimlendirilen özellik ise yakında kullanıma sunulacak. Şirket, herhangi bir tarih paylaşmadı. Bu sebepten ötürü söz konusu özelliğin tam olarak hangi tarihte ekleneceği bilinmiyor.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinin canlı yayın özelliği için geliştirilen yeni araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Popüler sosyal medya platformu için geliştirilen araçlar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR