Instagram Ekran Paylaşımı Özelliğine Kavuşuyor

Instagram, ekran paylaşımı özelliği ile kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Peki, yeni Instagram özelliği ne zaman sunulacak? İşte detaylar!

Instagram, ekran paylaşımı özelliği üzerinde çalışıyor. Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre popüler görüntü tabanlı sosyal medya uygulaması üzerinden görüntülü görüşme esnasında ekran paylaşımı yapılabilecek. Yeni özelliğe ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

Instagram Ekran Paylaşımı Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Görüntü tabanlı sosyal medya hizmeti Instagram, her geçen gün yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan platformun yeni bir özelliği test ettiği gün yüzüne çıktı.

Instagram En Çok Beğenilen Paylaşımlar (2021)
SOSYAL MEDYA

Instagram En Çok Beğenilen Paylaşımlar (2021)

2021'in en popüler Instagram gönderileri belli oldu. Her yıl Aralık ayında, yıl boyunca olan şeyler ve trendler toplanmaya başlar ve herkes nasıl bir yıl olduğu konusunda nostaljik ve düşünceli hale gelir ve bunlardan biri her zaman en çok beğenilen Instagram gönderileridir.

Tersine mühendislik uzmanı ve aynı zamanda bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi, görüntü tabalı sosyal medya platformunun üzerinde çalıştığı özelliği ortaya çıkardı ve Twitter hesabı üzerinden söz konusu özelliğe ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Paluzzi tarafından aktarılan bilgilere göre popüler sosyal medya hizmeti, ekran paylaşımı özelliği üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, yeni özellik sayesinde görüntülü görüşme esnasında ekran paylaşımı yapabilecek.

Alessandro Paluzzi, yeni özelliği ilişkin bir ekran görüntüsü paylaştı. Paylaşılan ekran görüntüsü, sosyal medya platformunun üzerinde çalıştığı özelliğin nasıl bir görünüme sahip olacağı konusunda bilgi sahibi olmamıza olanak tanıyor.

Paylaşılan ekran görüntüsüne baktığımızda görüntülü görüşme sırasında ekran paylaşımı seçeneğini seçtiğiniz takdirde cihazın kamerası otomatik olarak devre dışı kalacak ve cihazın ekranı aktif hale gelecek. Böylelikle görüşme yaptığınız kişi, cihazınızın ekranını görebilecek.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan görüntü tabanlı sosyal medya platformuna gelecek yeni özellik, görüntülü olarak kurulan iletişimleri daha eğlenceli hale getirebilir. Örneğin, görüntülü görüşme yaptığınız kişyie sosyal medyada gördüğünüz komik bir paylaşımı gösterebilirsiniz veya birlikte bir film izleyebilirsiniz.

Kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek yeni özelliğin kullanıcıların kullanımına ne zaman sunulacağı açıklanmadı. Görünüşe göre yeni özellik şu anda test aşamasında. Dolayısıyla söz konusu özellik, test süreci başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra tüm kullanıcılara sunulacaktır.

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görüntü tabanlı sosyal medya hizmeti Instagram'ın ekran paylaşımı isimli yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyabilecek yeni özellik ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR