Instagram Guides Türkiye'de! Instagram Guides Nedir?

Instagram tarafından gelen açıklama ile Guides özelliğinin kullanıma açıldığı bilgisi paylaşıldı. Instagram Guides nedir? Detaylar haberimizde.

instagram-guides-nedir

Instagram Guides özelliği dünya ile aynı anda Türkiye'de de kullanıma açıldı. Peki Instagram Guides özelliği nedir? Nasıl kullanılır? Merak edilen detayları sizler için bir araya getirdik. İşte Instagram Guides özelliği hakkında bilmeniz gerekenler.

Instagram Guides Nedir?

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan ve bir süredir Facebook çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Instagram yeni özelliğini açıkladı.

Instagram, Guides özelliğini dünya genelinde kullanıma sundu. Guides ile içerik üreticileri dahil tüm kullanıcılar en sevdikleri yerleri, ürünleri ve gönderileri Instagram’da takipçileriyle öneri olarak paylaşabilecek.

Instagram Kaybolan Mesaj Özelliği Kullanıma Açıldı: Hemen Deneyin
SOSYAL MEDYA

Instagram Kaybolan Mesaj Özelliği Kullanıma Açıldı: Hemen Deneyin

Instagram kaybolan mesaj özelliği kullanıcıların kullanımına sunuldu. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram yeni özellikler üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

İçerik üreticilerinin Instagram topluluğu için çok önemli bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Instagram, Guides ile içerik üreticilerine destek olmayı amaçlıyor. Guides ile insanlar hem kendi rehberlerini hazırlayabilecek hem de en sevdikleri hesapların önerilerini keşfedebilecek ve onlardan ilham alabilecek.

instagram-guides-nedir

Guides içerikleri profilde özel bir sekmede yer alacak, aynı zamanda Stories ve direkt mesajlar aracılığıyla da paylaşılabilecek. Ürün rehberleri ayrıca Instagram Shop sekmesinde yer alabilecek, böylece farklı insanlar tarafından keşfedilme fırsatı doğacak.

Sizler Instagram Guides özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Instagram Guides özelliği hakkındaki düşüncelerinizi yorumlardan paylaşmayı unutmayın!

Şirket yeni özellikler ile uygulamayı geliştirmeye devam ediyor. Instagram geçtiğimiz haftalarda yeni canlı yayın özelliklerini de paylaşmıştı.

Instagram’ın yeni Canlı Yayın özelliklerinin detayları da şu şekilde:

  • Tüm dünyadaki Instagram kullanıcıları dört saate kadar süren canlı yayınlar yapabilecek. Bu güncelleme ile özellikle eğitmen, müzisyen, sanatçı gibi insanların 60 dakika sınırına takılmadan takipçileriyle etkileşim kurması kolaylaşacak. Bir saatten uzun canlı yayın yapabilmek için hesapların IP veya kural ihlali gerçekleştirmemiş olması gerekiyor.
  • İçerik üreticilerinin talepleri doğrultusunda, Instagram yakın zamanda canlı yayınların 30 güne kadar arşivlenebilmesini sağlayacak. Bu özellik ile canlı yayınlar Stories ve Akış gönderilerine benzer şekilde arşivlenebilecek.
  • Canlı yayınların daha kolay keşfedilebilmesi için IGTV’ye canlı yayınlara özel bir sekme gelecek. Böylece canlı yayınlar, yayın sırasında ve sonrasında IGTV’de kolayca görülebilecek.

YORUMLAR