Instagram, Hacklenen Hesapları Kurtarmanın Yeni Yöntemini Açıkladı

Instagram'da hacklenen veya spama uğrayan hesapları kurtarmanın artık yeni bir yöntemi var. İşte detaylar!

Instagram, Hacklenen Hesapları Kurtarmanın Yeni Yöntemini Açıkladı

Hacklenen veya spama uğrayan hesaplarla uğraşmak son yıllarda sinir bozucu derecede yaygın bir olay hâline geldi. Özellikle son dönemde artan Instagram hesaplarının hacklenme olayları, gerek ünlü gerekse de normal birinin bile başına sıklıkla gelmeye başladı.

Instagram bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla kullanıcıların hacklenmiş veya spama uğramış hesaplarını kurtarmasını kolaylaştırmak için yeni bir aracın hizmetini başlattı. Instagram bu aracı, "insanların hesap erişim sorunlarını bildirmek ve çözmek için güvenebilecekleri yeni, kapsamlı bir alan" olarak açıkladı.

Hacklenen Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Instagram hesabınıza giriş yapmakta sorun yaşıyorsanız artık ilk olarak bir mobil veya masaüstü tarayıcıda instagram.com/hacked adresine gidebilirsiniz. Instagram size hesabınıza neden giremediğinizi soracak.

Hesabınız hacklendi mi, spama mı uğradı, şifrenizi mi unuttunuz, iki faktörlü kimlik doğrulamanıza erişiminizi mi kaybettiniz, hesabınız devre dışı mı bırakıldı yoksa başka bir şey mi oldu? Sorun her ne ise o sayfa üzerinden Instagram'a bilgi verebileceksiniz.

Instagram, Hacklenen Hesapları Kurtarmanın Yeni Yöntemini Açıkladı

Hangi seçeneği seçtiğinize bağlı olarak Instagram sorunu çözmek için bir dizi adımı uygulamanızı isteyecek. Potansiyel çözümlerden biri, hesabınıza geri dönebilmeniz için iki arkadaşınızın kimliğinizi doğrulamasını sağlamak olacak. Instagram, bu özelliği 2022'nin başlarında test etmeye başladı ve artık Instagram hesabı olan herkes tarafından kullanılabilir durumda.

Instagram ayrıca kötü niyetli kişilerin hesabınızı ele geçirmesini zorlaştırmaya da çalışıyor. Şirketin bu konuda attığı ilk adım, platformun otomatik sistemlerinin kötü amaçlı bulduğu hesapları kaldırması üzerine olacak.

Instagram bunun yanı sıra uygulama genelinde daha fazla yerde doğrulanmış hesaplara ait olan mavi tiki gösterecek. Bu, bir hesabın gerçek olup olmadığını belirlemeyi kolaylaştıracak. Mavi tikler artık hikâyelerde, DM'lerde ve ana sayfada görünmeye başlayacak.

Instagram, BeReal'ı Taklit Etti: Candid Stories Özelliği Geldi!
SOSYAL MEDYA

Instagram, BeReal'ı Taklit Etti: Candid Stories Özelliği Geldi!

Ön ve arka kameradan aynı anda fotoğraf çekerek, arkadaşlar arasında anlık paylaşım yapma özelliği ile çalışan BeReal, 2022 yılının en iyi uygulamalarından biri olmuştu.

Sosyal Medya Paylaşımlarınız Deepfake İçin Kullanılabilir!
SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya Paylaşımlarınız Deepfake İçin Kullanılabilir!

2020'li yılların en çok konuşulan teknolojisi yapay zeka olacak gibi duruyor. Makine öğrenmesi alanında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken yapay zeka yavaş yavaş insan hayatını da tehdit etmeye başladı.

YORUMLAR