Instagram Hikayelerinde Gönderi Paylaşılamayacak

Instagram hikayelerinde, Instagram gönderisi paylaşma devri yakında sona erecek gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.

instagram-hikayelerinde-gonderi-paylasilamayacak

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram, çok yakında Instagram hikayelerinde Instagram gönderisi paylaşma özelliğini kapatacak.

Peki ama neden? Instagram gönderileri neden hikayede paylaşılmayacak? Konu hakkındaki gelişmeleri bir araya getirdik.

Instagram Gönderileri Neden Hikayede Paylaşılmayacak?

Facebook'un bünyesinde bulunan Instagram, gönderileri hikayede paylaşmayı engelleyen bir özelliği test etmeye başladı. Şu anda bazı kullanıcılar Instagram gönderilerini, hikayelerinde paylaşamıyor. Instagram kullanıcılara bilgi mesajı gönderdi.

instagram-gonderileri-neden-hikayede-paylasilmayacak

Bazı kullanıcılara gönderilen bilgi notunda Instagram, hikaye paylaşımlarında bir test gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Instagram hikayelerinizde tweet paylaşabileceğiz, ancak Instagram gönderilerini paylaşamayacağınız. Aynı zamanda IGTV önizlemelerini de paylaşabileceğiniz, ancak normal ana sayfadaki güncellemelerini paylaşamayacağınız.

Instagram'ın aldığı karar oldukça mantıklı gözüküyor.

Bir kullanıcı Instagram'da gönderi atttığında tüm takipçileri o gönderiyi görüyor. Kullanıcı ayrıca ana sayfaya attığı gönderiyi hikayesinde de paylaşıyor. Kullanıcının takipçileri 2 kez aynı gönderiyi gördüğünde bu durum biraz can sıkıcı olabiliyor. Özellikler önce gönderi atıp sonra o gönderiyi "New Post" gifi koyarak kapatmak bizce can sıkıcı.

Sizler konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Instagram'ın aldığı bu karar yerinde bir karar mıdır? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın! Görüşlerinizi merakla bekliyor olacağız.

Özel Haber: Instagram'daki Güvenlik Açığı Hesaplarınızı Riske Atıyor Olabilir!
YAZILIM

Özel Haber: Instagram'daki Güvenlik Açığı Hesaplarınızı Riske Atıyor Olabilir!

Bugün sabah Instagram'a giriş yaptığımda ana akışımda takip etmediğim pek çok kişiye dair gönderiler gördüm. İlk başta bu durumu anlamlı hale getirmeye çalıştım ancak sonrasında takip edilenler listemde yaklaşık kırk yeni kişinin yer aldığını fark ettim.

Instagram Uygulaması Güncelleniyor

Şirket yeni özellikler ile uygulamayı geliştirmeye devam ediyor. Instagram geçtiğimiz haftalarda yeni canlı yayın özelliklerini de paylaşmıştı.

Instagram’ın yeni Canlı Yayın özelliklerinin detayları da şu şekilde:

  • Tüm dünyadaki Instagram kullanıcıları dört saate kadar süren canlı yayınlar yapabilecek. Bu güncelleme ile özellikle eğitmen, müzisyen, sanatçı gibi insanların 60 dakika sınırına takılmadan takipçileriyle etkileşim kurması kolaylaşacak. Bir saatten uzun canlı yayın yapabilmek için hesapların IP veya kural ihlali gerçekleştirmemiş olması gerekiyor.
  • İçerik üreticilerinin talepleri doğrultusunda, Instagram yakın zamanda canlı yayınların 30 güne kadar arşivlenebilmesini sağlayacak. Bu özellik ile canlı yayınlar Stories ve Akış gönderilerine benzer şekilde arşivlenebilecek.
  • Canlı yayınların daha kolay keşfedilebilmesi için IGTV’ye canlı yayınlara özel bir sekme gelecek. Böylece canlı yayınlar, yayın sırasında ve sonrasında IGTV’de kolayca görülebilecek.

YORUMLAR