Instagram, İki Faktörlü Doğrulama Kodunu WhatsApp'tan Gönderecek

Instagram, iki faktörlü doğrulama kodunu WhatsApp Messenger üzerinden göndermeye hazırlanıyor. İşte Instagram'ın sunacağı yeni seçeneğe dair merak edilenler!

Instagram, iki faktörlü doğrulama kodunu WhatsApp Messenger üzerinden göndermeyi amaçlıyor. Sosyal medya uygulamalarına gelecek özellikleri önceden bildirmekle tanınan Alessandro Paluzzi, uygulamalar arası bağlantının içerisinde Instagram ve WhatsApp Messenger ikilisinin olacağını söyledi.

Instagram İki Faktörlü Doğrulama Kodu WhatsApp'tan Alınabilecek

Sosyal medya uygulamaları ile ilgili yaptığı sızıntılarla bilinen Alessandro Paluzzi, Twitter hesabı üzerinden paylaşmış olduğu bir tweette Facebook'a bağlı olan Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulamanın (2FA) etkin olduğu hesaplarda kullanıcılara doğrulama kodunu WhatsApp Messenger üzerinden göndermeye başlamayı hedeflediğini söyledi.

Instagram'da şu an doğrulama kodları kısa mesajlarla gönderiliyor ancak Paluzzi'nin paylaştığı tweetteki görüntülere bakılırsa bu yakın bir zamanda değişebilir ve kullanıcılar hesabına erişmek için telefonuna gönderilen doğrulama kodunu kısa mesaj olarak değil de WhatsApp Messenger'dan alabilir.

Yeni özellik hala geliştirilme aşamasında olduğu için bunun iOS'e mi yoksa Android'e mi özel olacağını ya da her ikisinde de kullanılıp kullanılmayacağını söylemek mümkün değil. Bununla beraber özelliğin tam olarak ne zaman duyurulacağı, kullanıcılarla ne zaman buluşturulacağı bilinmiyor.

Özelliğin geliştirme sürecinin henüz başında olunduğundan özelliğin üzerinde zamanla birtakım değişiklikler yapılabilir. Ayrıca Instagram'ın bu özelliği hiçbir zaman kullanıma sunmama ihtimali de var.

Instagram Gönderileri Masaüstünden Paylaşılabilecek

Instagram şu anda web sitesi aracılığı ile fotoğraf ve video yayımlama özelliğini kullanıma sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Uygulama analisti Alessandro Paluzzi'ye göre yakın bir zamanda gelecek güncelleme, Instagram'ın masaüstü web sürümünde fotoğraf veya video paylaşmayı mümkün hale getirecek. Paluzzi, çeşitli yöntemler uygulayarak yeni özelliği önceden kullanmayı başardı ve özelliğin nasıl göründüğüne dair Twitter'dan birkaç görüntü paylaştı.

Paluzzi'nin paylaştığı görüntülere bakılacak olursa özellik tıpkı mobil sürümde olduğu gibi görüntü kırpma, filtre uygulama gibi temel seçenekler ile kullanıma sunulacak. Kullanıcılar, Instagram'ın masaüstü web sürümünü kullanarak bir fotoğraf paylaşmadan önce fotoğrafı istediği gibi kırpabilecek ve fotoğrafa istediği herhangi bir efekti verebilecek. Bununla birlikte gönderinin açıklamasını da düzenleyebilecek.

Uygulama analisti, yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağının belirsizliğini koruduğunu ifade etti. Masaüstü web sürümünde paylaşımda bulunma özelliği gibi Instagram iki faktörlü doğrulama kodu ile ilgili özelliğin de ne zaman geleceği şimdilik bir soru işareti olmaya devam ediyor.

Instagram Web Gönderi Paylaşma Özelliği Alıyor!
SOSYAL MEDYA

Instagram Web Gönderi Paylaşma Özelliği Alıyor!

Instagram web gönderi paylaşma özelliği yakın bir zamanda kullanıcılarla buluşabilir. Sosyal medya uygulamalarına gelecek özellikleri önceden bildirmekle ünlü Alessandro Paluzzi, masaüstü web tarayıcısı kullanarak Instagram'a girildiğinde paylaşımda bulunmanın yeni özellik sayesinde mümkün hale geleceğini duyurdu.

YORUMLAR