Instagram Kelime Engelleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram kelime engelleme özelliğini kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Peki, yeni özellik tam olarak ne zaman platforma eklenecek?

Instagram kelime engelleme özelliğini test ediyor. Sosyal medya uygulamasının kullanıcıları, uygulamanın kullanıcıları ile buluşturulması planlanan bu özellik sayesinde belirli kelimeleri filtreleme olanağına sahip olacak. Filtrelenen bu kelimelerin yer verildiği gönderiler ise kullanıcının kendisine gösterilmeyecek.

Instagram Kelime Engelleme Ne Zaman Gelecek?

Birkaç yıl önce Facebook'un satın aldığı sosyal medya platformu zaman içerisinde günlük bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan sosyal medya platformuna dönüştü. Instagram, Ocak 2021 itibarıyla sosyal medya kullanıcılarının uygulama içerisinde gezinirken kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olacak yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Uygulamanın yakın bir zamanda aldığı en büyük güncellemede kullanıcıları TikTok rakibi Instagram Reels özelliği karşılamıştı.

Şirketin kullanıcılar ile buluşturmayı amaçladığı yeni özellik, Reels'in aksine daha çok güvenliğe odaklanıyor. Instagram'ın önümüzdeki güncellemelerinde geleceği düşünülen özellik, kullanıcıların işaretlediği kelimelerin platformun herhangi bir noktasında karşısına çıkmasını engelliyor.

Örneğin küfür veya hakaret içeren yorum ve mesajları okumaktan kaçınıyorsanız uygulamanın yeni filtreleme özelliği ile bu tür kullanıcıların en çok kullandığı kelimeleri belirtebilir ve platform içerisinde gezinirken karşınıza seçtiğiniz kelimelerin çıkmasını engelleyebilirsiniz. Bu bölüme uygulamanın gizlilik ayarlarındaki içerik kontrolleri seçeneğinden erişebileceksiniz.

Başta sosyal medya uygulamaları olmak üzere birbirinden çeşitli uygulamaların alacağı yeni özellikleri önceden bildirmekle tanınan Alessandro Paluzzi, Twitter hesabında paylaşmış olduğu bir tweette içerik kontrol seçeneğini kullanan ve böylelikle bazı kelimeleri engelleyen kullanıcıların önüne bu kelimelerin yer aldığı içeriklerin çıktığında kullanıcıları ekranda nelerin beklediğini gösteren bir görüntü yayımladı.

Paluzzi, Instagram'ın ayrıca sosyal medya fenomenlerinin ve içerik oluşturucularının para kazanmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik getirmek gibi bir planının olduğunu da belirtti. Paluzzi'nin iddiasına göre satış ortaklığı programına katılan fenomenler Instagram'da paylaştığı gönderi ve hikayelerden para kazanmaya başlayacak ancak Instagram'ın içerik oluşturucularına yönelik başlatacağı söylenen program hakkında resmi bir açıklama yapmadığını belirtmek de fayda var.

Sosyal medya uygulaması gittikçe daha faydalı ve daha sık özellik almaya başladı. Peki, sizin Instagram'ın güncellemeleri hakkında görüşleriniz neler? Sizce şirketin daha fazla kullanıcı kazanma ve mevcut kullanıcıları elinde tutma çabası karşılığını verecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Instagram Engelleme Özelliğini Daha Kullanışlı Hale Getiriyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Engelleme Özelliğini Daha Kullanışlı Hale Getiriyor

Instagram gibi sosyal medya uygulamaları başta olmak üzere birbirinden çeşitli uygulamalara gelecek özelliklere dair sızıntıları ile tanınan Alessandro Paluzzi, yeni Instagram engelleme özelliğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı.

YORUMLAR