Instagram'ın Merakla Beklenen NFT Güncellemesi Geliyor

Instagram geçtiğimiz aylarda NFT özelliği üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Nihayet beklenen özelliğin test süreci başlıyor. İşte detaylar!

Instagram'ın Merakla Beklenen NFT Güncellemesi Geliyor

Geçtiğimiz aylarda sizlere Instagram'ın NFT özelliği üzerinde çalıştığını ve NFT sahiplerinin şahsi hesaplarında NFT'leri sergileyebileceklerini aktarmıştık. Uzunca bir sürenin ardından Instagram nihayet NFT özelliğinin testlerine önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağını açıkladı.

NFT'ler günümüz teknolojilerinin en popüler ilgi odaklarından biri hâline geldi. "Nitelikli Fikrî Tapu" anlamına gelen NFT, blok zinciri ağı üzerinde şifrelenmiş, eşi benzeri olmayan varlıklara verilen bir ad. Günümüzde neredeyse her alanda kullanılmaya başlanan NFT'lerin sosyal medya platformlarına gelmesi de kaçınılmazdı.

Instagram'ın Merakla Beklenen NFT Güncellemesi Geliyor

Twitter'ın Ardından Instagram'a da NFT Özelliği Yolda

Twitter'ın profil fotoğrafına NFT koyabilme özelliğini getirmesiyle birlikte Instagram'a da nihayet NFT özelliği geliyor. Özelliğin Instagram'a gelecek hâlinin benzer bir hâli Facebook'a da gelecek. Resmî Instagram hesabı üzerinden yapılan paylaşımla, Instagram ekibinin uzun zamandır NFT paylaşımı hakkında çalıştıklarını ve bu hafta bazı içerik üreticileriyle birlikte test etmeye başlayacaklarını duyuruldu.

Instagram NFT özelliğinin yanı sıra gelecekte kripto para birimleri ile ilgili de projeler planlıyor. Şimdilik bunlar hakkında yeterli detaya sahip olmasak da tüm bunların platforma yeni kullanıcılar çekmesi ve kullanıcıların aktif olarak ticaret borsasında geçirdiği süreyi Instagram'a da aktarması muhtemel.

Tabii tüm bunların entegrasyonun her telefon modeli için ne derece stabil uyarlanacağı da merak konusu. İşte başlatılan bu testler, özelliğin ne kadar sürede herkese açık olarak geleceğinin cevaplarını vermiş olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR