Instagram Reels'e Alışveriş Yapma Özelliği Geldi

Instagram bugün Reels üzerinden alışveriş yapma özelliğini tüm dünyada kullanıma sunduğunu açıkladı. Ayrıntılar haberimizde.

instagram-reels-alisveris-yapma-ozelligi

Facebook'un bünyesinde bulunan Instagram her geçen gün yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Instagram Reels'e alışveriş yapma özelliği geldi. Instagram Reels alışveriş yapma özelliği nedir? İşte ayrıntılar.

Instagram Reels Alışveriş Yapma Özelliği ile Güncellendi

MAC Cosmetics, Revolve, Song of Style by Aimee Song, Rare Beauty ve NBA gibi markalar Reels’da alışveriş özelliğini kullanmaya başlarken, Instagram’ın @shop hesabı da For the Ages, Centinelle, Kammok, Expedition Subsahara ve Paper & Clay gibi yeni marka ve küçük işletmelerin alışveriş yapılabilen Reels videolarını paylaştı.

Alışveriş özellikleri ile uygulamanın neresinde olursa olsun insanların ilham aldığı anda bir şey keşfetmesini ve satın almasını kolaylaştırmayı amaçlayan Instagram, Reels’da alışveriş özelliği ile bir Reels videosundaki ürünlere tıklayarak o ürünleri satın alma, kaydetme veya ürün hakkında daha fazla bilgi alma fırsatı sunuyor.

instagram-reels-alisveris-yapma-ozelligi2

YouTube Instagram Hesabından Bilal Göregen'in Videosunu Paylaştı
SOSYAL MEDYA

YouTube Instagram Hesabından Bilal Göregen'in Videosunu Paylaştı

YouTube'un resmi Instagram hesabı üzerinden Bilal Göregen'in videosu paylaşıldı. Bilal Göregen ilk olarak Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmıştı ardından ise YouTube kanalı açarak içerik üretmeye başlamıştı.

Instagram ayrıca 2020'de Instagram topluluğunun alışveriş trendlerini paylaştı. Trenler şu şekilde:

  • Güzellik Sanatı
    • Eşsiz görünümler yaratmak ve kendilerini ifade etmek için Instagram’da insanlar tırnaklarını ve yüzlerini kanvas olarak kullanıyor.
  • Amaç esaslı tüketim
    • Tüketiciler değerlere ve sorumluluğa önem veriyor; sosyal ve çevreci konularda belirli bir duruşa sahip markaları desteklemek istiyor.
    • Sürdürülebilirlik esaslı marka olmanın ne anlama geldiğini gösteren işletmelere destek artıyor.
  • Tatlı nostalji
    • İçerik üreticileri ve markalar 90’lar ve 2000’lere özgü stiller yaratıyor.
  • Evde kişisel bakım
    • İnsanlar evde zaman geçirmeye devam ettikçe kişisel bakıma olan ilgi de devam ediyor.
    • İnsanlar cilt bakımı, ev kıyafetleri, ev eşyaları gibi ürünleri keşfetmek için Instagram’a geliyor.

Instagram Guides Türkiye'de! Instagram Guides Nedir?
SOSYAL MEDYA

Instagram Guides Türkiye'de! Instagram Guides Nedir?

Instagram Guides özelliği dünya ile aynı anda Türkiye'de de kullanıma açıldı. Peki Instagram Guides özelliği nedir? Nasıl kullanılır? Merak edilen detayları sizler için bir araya getirdik.

 

Şirket yeni özellikler ile uygulamayı geliştirmeye devam ediyor. Instagram geçtiğimiz haftalarda yeni canlı yayın özelliklerini de paylaşmıştı.

Instagram’ın yeni Canlı Yayın özelliklerinin detayları da şu şekilde:

  • Tüm dünyadaki Instagram kullanıcıları dört saate kadar süren canlı yayınlar yapabilecek. Bu güncelleme ile özellikle eğitmen, müzisyen, sanatçı gibi insanların 60 dakika sınırına takılmadan takipçileriyle etkileşim kurması kolaylaşacak. Bir saatten uzun canlı yayın yapabilmek için hesapların IP veya kural ihlali gerçekleştirmemiş olması gerekiyor.
  • İçerik üreticilerinin talepleri doğrultusunda, Instagram yakın zamanda canlı yayınların 30 güne kadar arşivlenebilmesini sağlayacak. Bu özellik ile canlı yayınlar Stories ve Akış gönderilerine benzer şekilde arşivlenebilecek.
  • Canlı yayınların daha kolay keşfedilebilmesi için IGTV’ye canlı yayınlara özel bir sekme gelecek. Böylece canlı yayınlar, yayın sırasında ve sonrasında IGTV’de kolayca görülebilecek.

YORUMLAR