Instagram Reels Bir TikTok Özelliğine Daha Kavuştu

Instagram Reels, yeni TikTok özelliği ile dikkatleri üzerinde topladı. Peki, Reels'e hangi özellik geldi? İşte kullanıcıları şaşırtan özelliğe dair ayrıntılar!

Instagram Reels'e bir TikTok özelliği daha geldi. Görüntü tabanlı sosyal medya platformuna gelen yeni özellik, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek. Çok sayıda kullanıcının şaşırmasına neden olan söz konusu özelliğe ilişkin merak edilen detaylar haberimizde.

Instagram Reels Hangi TikTok Özelliğine Sahip Oldu?

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu, geçtiğimiz yıl TikTok isimli popüler sosyal medya platformuna oldukça benzeyen Reels'i kullanıcıların kullanımına sunmuştu. Kısa video formatını destekleyen Reels'e gelen yeni özelliğin TikTok'a ait bir özellik olması dikkat çekti.

2021'de En Çok Yapılan Instagram Şikayetleri Belli Oldu
SOSYAL MEDYA

2021'de En Çok Yapılan Instagram Şikayetleri Belli Oldu

Bu yıl en çok yapılan Instagram şikayetleri açıklandı. Şikayetvar tarafından paylaşılan rapora göre görüntü tabanlı sosyal medya platformu ile ilgili yapılan şikayetler yüzde 224 oranında arttı.

Instagram, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, Reels'e görüntülü yanıt verme özelliğinin geldiğini duyurdu. Kullanıcılar artık Reels videolarına gelen yorumlara görüntülü olarak yanıt verebilecek. Peki bu özellik nasıl kullanılır?

Reels videonuza yapılan yoruma yanıt vermek için ilk olarak "Yanıtla" butonuna dokunmanız gerekiyor. Daha sonra ekranın sol kısmında yer alan kamera simgesinin yer aldığı butonu seçmelisiniz. Açılan sayfa üzerinden yoruma yanıt vermek için bir video çekebilirsiniz.

Oluşturduğunuz videonun üzerine söz konusu yorumu etiket olarak ekleyebilirsiniz. Etiket şeklinde eklenen yorumu hareket ettirebilir, boyutunu ayarlayabilir ve rengini değiştirebilirsiniz. Böylelikle önemli soruları metin yerine görüntülü olarak yanıtlayabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıldan beri Reels ile TikTok gün geçtikçe daha fazla birbirine benzemeye başladı. Aslında Reels'in temel konsepti popüler sosyal medya hizmetine oldukça benziyor. Temel konseptin yanı sıra bazı özelliklerin de TikTok'a çok fazla benzemesi dikkat çekiyor. Örneğin, Tiktok maksimum video uzunluğunu bir dakikadan üç dakikaya çıkardıktan hemen sonra Reels de süre sınırını birkaç kez arttırdı.

Görüntü tabanlı sosyal medya hizmeti ayrıca TikTok'un "Duet" isimli özelliğine çok benzeyen "Remix" isimli özelliğini kullanıma sunmuştu. Görüntülü yanıt verme özelliği her ne kadar orijinal bir fikir olmasa da Reels'e de gelmesi kullanıcı deneyimini açısından oldukça önemli çünkü içerik oluşturucularının hayranları ile etkileşim kurmanın eğlenceli bir yolunu sunar.

Instagram Reels'e eklenen TikTok özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Kısa video formatına sahip olan Reels'in yeni özelliği görüntülü yanıt verme ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR