Instagram Reels Video Süresi Arttırıldı

Instagram Reels video süresi için önemli bir düzenleme yapıldı. Özelliğe ilişkin yapılan düzenleme ile beraber video süreleri için belirlenen limit arttırıldı.

Duyurulduğu dakikadan itibaren TikTok'un büyük rakibi olacağına dair söylentilerin oluştuğu Instagram Reels özelliğinin kullanım oranının TikTok'un kullanım oranının geçmesini sağlamak için Instagram tarafından yapılan yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye'de ortalama olarak iki ay önce  kullanıma sunulan Instagram Reels video süresi ile ilgili kullanıcıların bazı sorunları vardı. Sosyal medya platformunun özellik ile ilgili son düzenlemesi, sosyal medya kullanıcılarının yaşadığı sorunların büyük bir kısmını ortadan kaldırdı.

Instagram Reels Video Süresi İçin Önemli Düzenleme

Sosyal medya kullanıcılarının TikTok'ta olduğu gibi kısa videolar oluşturmasına, düzenlemesine ve yayımlamasına olanak veren Instagram Reels'in kullanıma sunulduğu andan itibaren kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri video süresinin yeterince uzun olmamasıydı ancak Instagarm'ın Twitter üzerinden yayımladığı tweete göre video süresinde ve özelliğin diğer seçeneklerinde bazı önemli değişiklikler yapıldı.

Instagram Simgesi İçin 10. Yıla Özel Büyük Özellik Geliyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Simgesi İçin 10. Yıla Özel Büyük Özellik Geliyor

Kullanıcıların deneyimine sunulduğu ilk hafta içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesini kazanan Instagram, 6 Ekim'de 10. yıl dönümüne özel olarak dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri haline gelmesinde büyük bir rolü olan kullanıcılarına büyük bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Instagram Reels ile video oluşturmaktan keyif alan sosyal medya kullanıcıları, sosyal medya platformunun aldığı son güncelleme ile beraber Instagram'ın diğer özelliklere oranla henüz oldukça yeni olan özelliği ile 30 saniyeye kadar video oluşturma imkanına sahip oldu. Video oluşturmanın ve özelliğin popüler sosyal medya platformu TikTok'un kullanım oranının yanına yaklaşmasının önündeki en büyük engellerden biri olan video süresi büyük ölçüde uzatıldığı için kullanıcılar artık video oluşturmakla ilgili sorun yaşamayacaktır.

Sosyal medya platformunun Instagram Reels için yaptığı tek düzenleme işlemi video süresi ile sınırlı da kalmadı. Instagram ayrıca özellikte yer alan zamanlayıcıyı 10 saniyeye uzattı. Özelliği devamlı olarak kullananlar artık 10 saniyelik bir geri sayım başlatabilir ve sürenin sonunda videosunu istediği gibi çekebilir. Instagram'a eklenen özellik ile ilgili değişiklikler her ne kadar büyük değişiklikler olmasa da özellik henüz çok yeni olduğu için özellikle ilgili değişikliklerin zamanla daha sık bir şekilde görülmesi bekleniyor.

YORUMLAR