Instagram Videolarının Tamamı Reels'e Dönüşüyor

Instagram, videolarının tamamının Reels'e dönüşeceği yeni güncelleme üzerinde çalışıyor. İşte detaylar!

Instagram Videolarının Tamamı Reels'e Dönüşüyor

Instagram video gönderilerini Reels'e dönüştüren bir değişikliği test ediyor. Şirket, şu anda dünyanın dört bir yanındaki seçkin kullanıcılarla test edilen değişikliğin, Instagram'ın uygulamadaki videoları basitleştirme planının bir parçası olduğunu belirtiyor.

Meta'dan bir sözcü bir e-postada "Instagram'daki video deneyimini basitleştirme ve iyileştirme çabalarımızın bir parçası olarak bu özelliği test ediyoruz." dedi. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından Twitter'da yayınlanan bir ekran görüntüsü, testin parçası olan kişilerin "video gönderileri artık Reels olarak paylaşılıyor" yazan bir uygulama içi mesaj göreceklerini gösteriyor.

Mesaj, hesabınız herkese açıksa ve Reels'e dönüşen bir video yayınlarsanız herkesin Reels'inizi keşfedebileceğini ve kendi Reels'ini oluşturmak için videonuzun sesini kullanabileceğini belirtiyor. Hesabınız gizli olarak ayarlanmışsa Reels'iniz yalnızca takipçileriniz tarafından görülebilir. Mesaj ayrıca bir Reels yayınladığınızda, hesabınız herkese açıksa herkesin Reels'iyle bir remix oluşturabileceğini de belirtiyor ancak hesap ayarlarınızdan insanların Reels'inizi yeniden düzenlemesini engelleyebileceksiniz.

Instagram Videoları Reels'e Ne Zaman Dönüşecek?

Diğer testlerde olduğu gibi Instagram'ın değişikliği ne zaman daha fazla kullanıcıyla buluşturmayı planladığı bilinmiyor. Instagram ayrıca bu değişikliğin Instagram'daki güncel videoları nasıl etkileyeceğini söylemedi.

2022 yılının ilk çeyreğinde şirket, Reels'in artık insanların Instagram'da harcadığı zamanın %20'sinden fazlasını oluşturduğunu açıkladı. Bu nedenle Instagram'ın video gönderilerini tamamen değiştirerek Reels'i daha da genişletmek istemesi şaşırtıcı değil. Şirket bu değişikliği kalıcı hâle getirirse insanlar muhtemelen Reels izleyerek daha fazla vakit geçirecek.

Geçen yıl Instagram başkanı Adam Mosseri, uygulamanın "artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını" söyledi ve şirketin TikTok ve YouTube'dan gelen önemli rekabetin ortasında videoya geçişe öncelik verdiğini belirtti.

YORUMLAR