Intel de Windows 8'den Zarar Görmekte

Valve patronu Gabe Newell bir süre önce Microsoft'un Windows 8 ile PC endüstrisini öldürdüğünü iddia etmişti.

Intel de Windows 8'den Zarar Görmekte

Valve patronu Gabe Newell bir süre önce Microsoft'un Windows 8 ile PC endüstrisini öldürdüğünü iddia etmişti. Intel'in PC sektöründeki satışları ile ilgili yayınlanan istatistikler de bu iddiaları doğrular nitelikte. Ortaya çıkan tabloya göre Intel PC donanımları satışlarında gittikçe kan kaybetmekte.

Bunun sebebi ise Windows 8'e bağlanıyor; birkaç ay önce çıkış yapan Windows 8'in kullanıcılar tarafından beğenilmemesi sonucu yeni bilgisayar satışlarının da düştüğü ve bu nedenle Intel işlemcilerin daha az miktarda satıldığı raporlanıyor. Windows 8'i beğenmeyen kullanıcılar Windows 8 kullanmamak için yeni donanım satın almıyor ve mevcut Windows 7 donanımlarını kullanmaya devam ediyorlar.

Aslına bakılırsa Windows 8'in kullanıcılar tarafından beğenilmemesinin sebebi Microsoft'un biraz da kullanıcıları dinlemek yerine kendi kafasının dikine gitmesi. En basit olarak başlat menüsünün ortadan kalkması yoğun tepkilere neden olmuştu ve Microsoft bu durumu düzeltmek yerine kullanıcıların bu duruma alışmasının zaman meselesi olduğunu belirtmişti.

Microsoft'un bu tavrının sadece kendisine değil bütün sektöre zarar verdiğinin işaretleri ortaya çıkmaya başladı. Üzülerek belirtmek gerekirse Gabe Newell'in haklı olduğu yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

İşte Gabe Newell'in Windows 8 ile ilgili görüşleri

YORUMLAR