İnteraktif Müzik Videosu Yayımlandı: Kodlayarak Sahnelere Yön Verin!

İnteraktif müzik videosu yepyeni bir deneyim sunuyor. Kodlama yaparak sahnelerin gidişatını belirleyebilirsiniz. İşte yayımlanan videonun bütün ayrıntıları!

İnteraktif müzik videosu paylaşıldı. Paylaşılan videoda kod yazarak sahnelerin nasıl devam edeceğini belirleyebilirsiniz. Etkileşimli video ile birlikte programlama alanına ilginin arttırılması amaçlanıyor. Dünyada bir ilk olan etkileşimli müzik klibine dair merak edilen ayrıntılar haberimizde.

İnteraktif Müzik Videosu Nasıl İzlenir?

  • İlk olarak bilgisayarınızda yüklü olan web tarayıcısı üzerinden Dojacade isimli internet sitesini ziyaret edin.
  • İnternet sayfasının ortasında yer alan "Begin" butonuna tıklayın.
  • Sağ kısımda konumlanan müzik videosuna tıklayın. Bu işlemin ardından yeni bir sayfa açılacaktır.
  • Açılan yeni sayfa üzerinden sahnelerin belirli noktalarında kod yazabilir ve sahnenin gidişatına yön verebilirsiniz.

3 Aylık Ücretsiz Spotify Premium Kampanyası Başladı!
İNTERNET

3 Aylık Ücretsiz Spotify Premium Kampanyası Başladı!

Ücretsiz Spotify Premium kampanyası başladı. Kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden 3 ay boyunca premium sürüme sahip olabilirsiniz.

Daha fazla kadın ve kız çocuğunu bilgisayar bilimi alanına yöneltmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen kuruluş Girls Who Code, Doja Cat ile bir iş birliği gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen iş birliği sonucunda dünyanın ilk kodlanabilir müzik videosu yayımlandı.

İnteraktif bir deneyim sunan müzik klibini izlemek ve sahnelere yön vermek için Dojacade isimli internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Farenizi ekranın üzerinde sürüklediğinizde pikselleşen fütüristik bir görüntü ile karşılaşacaksınız.

Begin butonuna tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan sayfanın sol kısmında her rengin bir programlama dilini temsil ettiğini göreceksiniz. Sarı CSS, Javascript mavi ve pembe ise Python'u temsil ediyor.

Müzik videosuna tıkladığınız takdirde karşınıza tıpkı Doja Cat'in orijinal müzik videosu gibi bir görüntü gelecektir. Ekranın altında bir zaman çizelgesi yer alıyor. Bu çizelge, videonun ne zaman duraklatılacağını ve hangi sahnede hangi programlama dilinin olduğunu gösteriyor.

Programlama dillerini mavi, pembe ve sarı renklerinden anlayabilirsiniz. Video duraklatıldığında kod satırlarındaki beyaz renkli kısımları değiştirebilirsiniz. Örneğin ilk video duraklatılmasında Doja Cat'in tırnaklarının rengini CSS kullanarak belirleyebilirsiniz. Tırnakların rengi gerçek zamanlı olarak değişir.

Sahnelerine kodlayarak yön verdiğiniz klibi Facebook, Twitter ve Instagram isimli popüler sosyal medya platformları üzerinden paylaşaybilirsiniz. DojaCode videosu yoğun miktarda programlama içermese de programlama alanına ilgi duyulmasına olanak tanıyor.

İnteraktif müzik videosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR