İnternet Neden Yavaş? Sosyal Medya Neden Açılmıyor?

Dün gece gerçekleşen hava saldırısı sonrasında sosyal medyaya erişimde sorunlar yaşanmaya başlandı. Yaşanan erişim sorunu hakkındaki tüm detayları bir araya getirdik.

internet-neden-yavas-sosyal-medya-neden-acilmiyor

Dün gece gerçekleşen hava saldırısı sonrasında sosyal medyaya erişimde sorunlar yaşanmaya başlandı. Yaşanan erişim sorunu hakkındaki tüm detayları bir araya getirdik.

Sosyal Medyaya Erişim Sorunları Yaşanıyor

İdlib'te rejim kuvvetleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yapılan saldırı sonrasında vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaşanılanları takip etmeye başladı. Gelişmeleri takip etmeye çalışan vatandaşlar sosyal medyaya erişmekte güçlük yaşadı. Sunucuların anlık durumlarını gösteren downdetector.com'da Facebook, Twitter ve Instagram'ın ara ara çöktüğü raporlandı.

Siber güvenliği ve internet yönetimini izleyen sivil toplum kuruluşu NetBlocks, Twittter üzerinden yaptığı açıklamada "Twitter, Facebook, Instagram ve Messenger artık birden çok internet sağlayıcısı tarafından engellendi" cümlelerine yer verdi.

Operatörler Ne Diyor?

Türk Telekom'un çağrı merkezini arayan vatandaşlar "Değerli müşterimiz, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarına erişimde kesintiler yaşanabilmektedir. Aralıklarla bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler." mesajı ile karşılaşmakta. Vodafone çağrı merkezini arayan vatandaşlar da "Sosyal medyaya erişimde aralıklar ile kesintiler yaşanmakta. Aralıklar ile bağlantınızı kontrol edebilirsiniz." mesajı ile karşılamakta.

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız, hiçbir Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler."

Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşanan hava saldırısı sonucunda hayatını kaybeden kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sonsuz sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

YORUMLAR