iOS 16.3'te iCloud Yedekleme Sorunları Ortaya Çıktı

Bazı kullanıcılar iOS 16.3'e güncellemelerinin ardından iCloud yedeklemelerinde sorun yaşadığını bildiriyor. İşte sorunun nedeni ve detaylar!

iOS 16.3'te iCloud Yedekleme Sorunları Ortaya Çıktı

Bazı iCloud kullanıcıları iOS 16.3'e güncelledikten sonra iCloud Drive, Fotoğraflar ve yedekleme yüklemeyle eş zamanlama konusunda sorun yaşıyor ve tüm bunlar iki faktörlü kimlik doğrulama eksikliğiyle ilgili görünüyor.

Apple'ın destek forumlarına ve Reddit'e gönderilen mesajların yanı sıra AppleInsider ile iletişime geçen bir okuyucuya göre iCloud ile etkileşime girmeye çalışan bazı kullanıcılar için bir sorun var gibi görünüyor. Söz konusu durumlar, hesapları güvence altına almak için fiziksel güvenlik anahtarlarının kullanılmasını sağlayan güvenlik değişikliklerinin yanı sıra Gelişmiş Veri Koruması'nı ABD dışına genişleten iOS 16.3 güncellemesini ilgilendiriyor.

iOS 16.3'te iCloud Yedeklemesini Engelleyen Hatanın Nedeni

iOS 16.3'te iCloud Yedekleme Sorunları Ortaya Çıktı

Kullanıcılar, "Beklenmeyen bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin." şeklinde bir mesajla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Bu hataya en çok iCloud Drive ve iCloud Backup da karşılaşılıyor.

Kullanıcı raporlarındaki ortak nokta, iki faktörlü kimlik doğrulamanın çoğu durumda etkinleştirilmemiş olmaması. Bazı durumlarda takip raporları Apple ID'de iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkinleştirilmesinin geçici bir çözüm olabileceğini belirtse de herkes hesabında bu güvenlik özelliğini etkinleştirmek istemeyebilir.

Apple, iCloud Drive, aygıt ve mesajlar yedeklemeleri, fotoğraflar ve diğer öğelere uçtan uca şifreleme ekleyen Gelişmiş Veri Koruması'nı Aralık 2022'de ABD'de kullanıma sunmuş, bu özellik 23 Ocak'ta diğer ülkelere de genişletilmişti.

Apple'ın bu sorunlar üzerinde çalıştığı ve yakın zamanda gönderilecek mini bir güncelleme sonrası çözeceği düşünülüyor.

iOS 16.3'ün İlk Betası Yayınlandı: İşte İlk Değişiklikler!
TEKNOLOJİ

iOS 16.3'ün İlk Betası Yayınlandı: İşte İlk Değişiklikler!

iOS 16.2'nin resmî olarak kullanıcılara sunulmasının ardından Apple, iOS 16.3, iPadOS 16.3, macOS Ventura 13.2 ve tvOS 16.3 için ilk geliştirici betalarını sunmaya başladı.

Apple, 2023'ün İlk Çeyreğindeki Kazancını Açıkladı
İNTERNET

Apple, 2023'ün İlk Çeyreğindeki Kazancını Açıkladı

Apple bugün 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin kazançlarını açıkladı ve bu, şirketin son yıllardaki en kötü performans gösteren çeyreklerinden biri oldu.

YORUMLAR