iOS 16 ile Apple Music'e Gelecek Özellikler Belli Oldu

iOS 16'nın tanıtılmasıyla birlikte yavaş yavaş uygulamalara gelecek yeni özellikler de belli oluyor. İşte iOS 16'da Apple Music'e gelecek yenilikler!

iOS 16 ile Apple Music'e Gelecek Özellikler Belli Oldu

Bir müzik severin belki de yeni işletim sistemi lansmanlarındaki en önem verdiği şey müzik uygulamasının ne gibi değişimlere uğrayacağıdır. Ne yazık ki WWDC etkinliğinde Apple Music ile ilgili pek bir şey göremedik. Öyle ki iOS 16 ile Apple, müzik akışı hizmetine diğer tüm yıllardan farklı olarak bu sefer pek de yeni özellik duyurmadı. Bununla birlikte, geliştirici sürümlerinin testleri sonrası iOS 16 ile Apple Music kullanırken kullanıcıların seveceği birkaç yeni özellik ve ince ayar ortaya çıktı.

iOS 16'da Apple Music, kullanıcıların çalma listelerini sıralamalarına olanak tanıyacak. Geleneksel olarak müzik uygulamasındaki tüm çalma listeleri, şarkıların çalma listesine eklendiği sıraya göre sıralanıyordu. İlk eklenen şarkılar en üstteyken, en son eklenen şarkılar en altta bulunuyordu. Bu durum artık iOS 16 ile birlikte tarihe karışacak ve kullanıcılar listelerini dilediğince özelleştirebilecek. Ayrıca, bir şarkıcı/grup profilini açtıklarında "en çok önemsediğiniz sanatçıları yeni müzik bildirimleri ve iyileştirilmiş önerilerle takip edebileceğiniz" yeni bir Favori seçeneği de bulunacak.

iOS 16 ile Apple Music'e Gelecek Özellikler Belli Oldu

iOS 16 Apple Music Özellikleri

  • Volume HUD, Apple Music uygulamasında yeni ince ayarlara sahip olacak.
  • Albümleri, çalma listelerini, single'ları vb. ararken, kapakların daha yuvarlak olduğunu fark edeceksiniz.
  • iOS 16 Kilit Ekranındaki Apple Music widget'ı artık farklı. Ayrıca dinlediğiniz cihazları da göstterecek. (HomePod, AirPods, Beats kulaklıklar ve hatta kablolu kulaklıklar)
  • Mesajlar aracılığıyla SharePlay'i kullanırken artık filmler, müzikler , oyunlar ve daha fazlası gibi etkinlikleri Mesajlar'da sohbet ederken arkadaşlarınızla senkronize edebileceksiniz.
  • Sıraya eklemek için şarkıları sürükleyip bırakabileceksiniz.
  • Müziği bir HomePod'dan diğerine AirPlaying olmadan taşıyabileceksiniz.

Şimdilik iOS16'da Apple Music için bilinen yeni özellikler bu şekilde. Peki siz bu özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

iOS 16 Tanıtıldı: İşte Ön Plana Çıkan Özellikleri
TEKNOLOJİ

iOS 16 Tanıtıldı: İşte Ön Plana Çıkan Özellikleri

Bir süredir farklı farklı söylenti ve sızıntılarla gündemden eksilmeyen iOS 16'nın resmî tanıtımı nihayet geçtiğimiz akşamki WWDC 2022 etkinliğinde gerçekleştirildi.

YORUMLAR