iOS 7.1 CarPlay Özelliğiyle Birlikte Çıkış Yaptı

iOS 7.1 yayınlandı, güncelleme notları yazımızda

iOS 7.1 CarPlay Özelliğiyle Birlikte Çıkış Yaptı

Apple resmi olarak iOS mobil işletim sisteminin son versiyonu olan iOS 7.1'i yayınladı. Yeni yayınlanan iOS 7 güncellemesinin en dikkat çeken özelliklerinden biri CarPlay özelliği. Bir süre önce Ferrari, Volvo ve Mercedes gibi otomobil üreticileriyle birlikte tanıtılan bu özellik şu şekilde tanımlanıyor:

"Araba için tasarlanan iOS tecrübesi" olarak adlandırılan CarPlay müşterilere iPhone'larını uyumlu bir arabaya bağlama ve çağrı, müzik, haritalar, mesajlar ve 3. parti müzik uygulamaları gibi uygulamaları çalıştırma imkanı vermektedir. iOS 7.1 ile müşteriler Siri'yi arabanın dokunmatik ekranı ve diğer kontrol tuşları ile kontrol edebilmekteler.

Bu yeni eklenen önemli özelliğin yanı sıra Siri'de büyük çaplıiyileştirmeler yapılmış. Artık Siri'nin bizi ne kadar süre dinleyebileceğini Home tuşuna basılı tutarak belirleyebiliyoruz.

Yeni güncellemeyle iPhone 5S kullanıcılarına kamera için HDR özelliğini otomatik aktifleştirme imkanı da tanınmakta. Bazı kod düzeltmelerinin yanında güncellemenin en dikkat çeken yeniliklerinden biri iPhone 4 kullanıcıları için sunulan performans artışı. Eğer iPhone 4'ünüze iOS 7 kurduktan sonra performansın düşmesinden şikayetçiyseniz bu güncelleme size çözüm olabilir.

Bütün bu özelliklerin yanında birçok kullanıcı arayüzü iyileştirmesi de iOS 7.1 ile gelen yenilikler arasında.

Samsung, Milk Music ile Müzik Sektörüne Girdi

YORUMLAR