iOS 8.1 Ne Zaman Çıkacak?

iOS 8 ile birlikte meydana gelen sorunlardan dolayı zorlu bir süreç geçiren Apple, iOS 8.1 testlerini tamamladı ve yayınlanacağı tarihi duyurdu.

iOS 8.1 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir etkinlikte iPad Air 2, iPad mini 3 ve retina ekranlı iMac’i tanıtırken, yazılımları hakkında da duyurular yapmıştı.

17 Eylül tarihinde yayınlanan iOS 8’de ortaya çıkan sorunlardan sonra sıkıntılı bir süreç geçiren Apple, iOS 8.0.1 ve iOS 8.0.2’den sonra iOS 8.1 çalışmalarına başladı.

30 Eylül’de ilk beta sürümünü daha sonra da ikinci beta sürümünü yayınlayarak iOS 8.1 testlerini tamamlayan Apple, 16 Ekim’de gerçekleştirdiği etkinlikte iOS 8.1’in 20 Ekim’de yayınlanacağını açıkladı.

iOS 8.1’in batarya kullanımı, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı konusunda geliştirmeler içereceği tahmin edilen iOS 8.1’in daha kararlı bir yapıya kavuşması bekleniyor. Ayrıca, iOS 8 ile birlikte tanıttığı sağlık uygulaması HealthKit’i kullanan 3.parti yazılımlar ile olan ilişkisini de düzenleyecek olan iOS 8.1’in bir başka önemli değişikliği ise kullanıcılara 2G-3G arasında seçim yapabilme imkanı tanıyacak olması. Bu özelliğe iOS 8’de yer verilmediğinden dolayı birçok kullanıcıdan tepki yağmıştı.

Düzenlenen etkinlikte Apple Pay hakkında bilgiler vermeyi de ihmal etmeyen Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta bulunan NFC teknolojisiyle birlikte temassız ödeme imkanı sunacak olan Apple Pay’i de 20 Ekim’den itibaren kullanıma sunacak. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmaya başlanacak uygulama için 500’ün üzerinde bankayla anlaşma sağlayan Apple, ABD’de bulunan 262 Apple Store ve Toys”R”Us, SUBWAY, Sports Authority, SIX:02, RUN by Foot Locker, RadioShack, Petco, Panera Bread, Office Depot, Nike, McDonald’s, Macy’s, Lady Foot Locker, Kids Foot Locker ve House of Hoops by Foot Locker gibi firmaların mağazalarında da kullanıma sunacağını açıkladı.

Sizler de iOS 8’le hayal kırıklığına uğradıysanız, iOS 8.1’den neler beklediğinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

iTunes 12 Yayınlandı

YORUMLAR