iOS 8.3 ile Beraber Gelecek Olan Güncellemeler Belli Oluyor

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8.3, hem 8.2’nin bazı açıklarını toparlıyor hem de çeşitli yeni özellikleri cihazlara getiriyor.

iOS 8.3 ile Beraber Gelecek Olan Güncellemeler Belli Oluyor

Apple iOS 8.3 güncellemesi yolda. Ancak gelmesinin yıl sonunu bulacağı konuşuluyor. Yeni güncelleme hem 8.2’nin bazı açıklarını toparlıyor hem de çeşitli yeni özellikleri cihazlara getiriyor. İşte bunlardan bazıları.

Apple’ın iOS 8.3 Beta 2 sürümü, Apple’ın araçlarla iOS cihazlarınız arasında kablosuz iletişimini sağlayan Wireless CarPlay özelliğini getirecek. Böylelikle iOS cihazların araçlara bir USB yardımıyla bağlanması ortadan kalkacak. 

iOS 8.3 ile Google servisleri için geliştirilmiş login sistemi de mevcut. Bundan önce 8.0 sürümü ve sonrasında bazı aksaklıklar yaşanmıştı. Öte yandan Çin ile ilişkilerini bir düzene koyabilen Apple, iOS 8.3 ile Apple Pay'in Çin’e kullanılmasını da sağlayacak.

Emoji'lerinde hep beyaz karakterlere yer verdiği gerekçesiyle 'ırkçı' damgası yiyen Apple, iOS 8.3 ile bu sorunu da çözmeye çalışıyor. iOS 8.3’de yeni Emoji özellikleri tasarlanmış. Emojiler artık farklı ten renklerini de içeriyor ve böylelikle çeşitlilik kazanmış da oluyorlar. Bunun yanı sıra, daha fazla bayrak seçeneği ve saat için geliştirilen Apple Watch Emoji’si de 8.3’ün getireceği yenilikler arasında yer alacak.

Yıl sonuna doğru yayınlanması beklenen iOS 8.3 güncellemesinin Siri’ye Türkçe konuşturacak. iOS 8.3’ün bu yıl sonuna doğru yayınlamayı planladığı iOS 8.3’ün gelişiyle birlikte Siri'nin öğrendiği tek dil Türkçe değil. Flemenkçe, Rusça, Danca, Portekizce, İsveççe ve Tay lisanları da uygulamaya eklenen yeni diller. Siri ile ilgili detayları Apple'ın Sesli Asistanı Siri Türkçe Konuşacak! Haberimizden takip edebilirsiniz.

Apple, iOS 8.3 Beta 2 ile birlikte OSX 10.10.3 de yeni bir beta versiyonunu daha yayınladı. Bu sürümde gelen önemli değişiklik Mac’in iPhotos uygulamasının yerini Photos‘un almış olması. Apple'ın iOS 8.3 için üçüncü bir beta versiyonu daha çıkartacağı ve bunu da  Mart ortasında yayınlaması bekleniyor. Bu güncellemenin sadece uygulama geliştiricilere değil kullanıcılara da açık olacağı konuşuluyor. 

iOS 8 ve iOS 7 Arasındaki Farklar

iOS 8 Neden Kötü?

YORUMLAR