iOS 9 Final Çıkış Tarihi Açıklandı! iOS 9 Alacak Cihazlar Belli Oldu

iOS 9 final sürümü çıkış tarihi açıklandı. iOS 9 hangi cihazlara gelecek? sorusu yanıt buldu.

iOS 9 Final Çıkış Tarihi Açıklandı! iOS 9 Alacak Cihazlar Belli Oldu

Apple'ın bugün düzenlediği ve yeni ürünlerini tanıttığı konferansta merakla beklenen iOS 9'un çıkış tarihi de açıklandı. Final sürümünün 16 Eylül 2015 tarihinde yayınlanacağı duyurulan yeni işletim sistemi için artık geri sayım başladı.

Geçtiğimiz dönemlerde düzenlenen WWDC etkinliğinde kullanıcılara iOS 9'u duyuran şirket geliştiriciler için beta sürümünü de yayınlamıştı. Çok geçmeden herkese açık olan beta sürümünü de yayınlayan Apple'ın bu çıkışı aynı zamanda çok konuşulmuştu. Bugün verilen 16 Eylül 2015 tarihinin ise iOS 9'un hızlı bir şekilde stabil hale getirildiğinin habercisi olma niteliğini taşıyor.

iOS 9.0 ile birlikte bizi oldukça ilgi çekici özellikler bekliyor. Bu özelliklerin en önemlisi şüphesiz ki iOS 9 ile birlikte gelen çoklu işlem yapabilme özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar aynı ekranda 2 uygulama birden çalıştırabilecekler ve küçük dokunuşlarla uygulamaların arasında geçiş yapabilecekler. Ayrıca Haritalar'da, Siri'de ve Spotlight uygulamalarında iyileştirme, yeni bir Flipboard tarzı haber uygulaması, bunların yanında bilinmeyen numaraların kim olduğunu bulabilme, batarya kullanımını kontrol edebilme, kulaklığı taktığınızda direkt olarak müzik çaları başlatabilme gibi diğer özellikler de iOS 9'da bizlerle olacak.

iOS 9 ile Uyumlu iPhone, iPad ve iPod Modelleri:

iPhone modelleri:

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus

iPad modelleri:

iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2

iPod modelleri:

5. nesil iPod Touch

iPhone'a Android Yükleyip iOS 9 Diye Herkesi Kandırdılar

Apple iPhone 6S Plus Teknik Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

YORUMLAR