iOS 9.0 Beta 1 Yayınlandı

iOS 9 geliştiricilere açıldı

iOS 9.0 Beta 1 Yayınlandı

Apple, dün gerçekleştirdiği görkemli Worldwide Developers Conference 2015 (WWDC 2015) etkinliğinde resmi olarak Apple mobil cihazların yeni işletim sistemi olacak olan iOS 9'u tanıtmıştı. iOS 9.0 ile birlikte bizi oldukça ilgi çekici özellikler bekliyor. Bu özelliklerin en önemlisi şüphesiz ki iOS 9 ile birlikte gelen çoklu işlem yapabilme özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar aynı ekranda 2 uygulama birden çalıştırabilecekler ve küçük dokunuşlarla uygulamaların arasında geçiş yapabilecekler. Bunun yanında bilinmeyen numaraların kim olduğunu bulabilme, batarya kullanımını kontrol edebilme, kulaklığı taktığınızda direkt olarak müzik çaları başlatabilme gibi diğer etkileyici özellikler iOS 9 ile birlikte bizi bekliyor.

Apple bu yeni mobil işletimini ilk adımda iOS uygulama geliştiricilerine açarak sadece geliştiricilere özel olan iOS 9.0 Beta 1 sürümünü yayınladı. iOS uygulama geliştiricileri bu önizleme sürümünü indirerek önceden iOS 9.0 hakkında fikir sahibi olabilecek ve uygulamalarını iOS 9.0 ile uyumlu hale getirmeye başlayabilecek. İlk aşamada geliştiriler için hizmete açılan iOS 9 Beta Temmuz ayında bütün kullanıcılara açık hale gelecek.

Geliştiriciler bu sayfayı ziyaret ettikten sonra Apple kimlikleriyle sisteme giriş yapabilirler ve iOS 9 Beta'yı indirebilirler:

https://developer.apple.com/ios/download/

iOS 9'dan Mobil Hayata Renkli Farklılıklar Getiren Küçük Dokunuşlar

YORUMLAR