iOS 9'un WiFi Asistanı Aslında Masum Değil

iOS 9'a özel daha hızlı bir internet için geliştirilen WiFi asistanı göründüğü gibi masum değil.

iOS 9'un WiFi Asistanı Aslında Masum Değil

Apple'ın iOS 9 ile ortaya çıkardığı WiFi asistanı aslında göründüğü gibi masum değil. Yeni özellik dikkatli kullanılmadığı taktirde size daha fazla veri harcatabiliyor.

iOS 9'da ortaya çıkan WiFi asistanı size hızlı internet bağlantısı için imkan sağlıyor. Fakat bunu yaparken işi abartıp telefon faturalarını şişirdiği ortaya çıktı. Aslında yardım etmek yerine zarar yol açan bu özellik WiFi ile mobil veri arasında otomatik geçiş yapıyor. Bu sayede siz hangi internet hızlıysa onu kullanıyorsunuz. Ama film izlerken mobil verinizin açık olduğunuzu bir düşünün. WiFi yerine mobil veri ile film izlediğinizde yaklaşık 1 GB internetinizi harcayabilirsiniz. İşte bu yüzden yeni asistanı kullanmak oldukça sakıncalı.

İnternet asistanının yaptığı işi aslında sizde yapabilirsiniz. Türkiye'nin interneti zaten yavaş ama eğer biraz daha hızlı internet istiyorsanız WiFi ve mobil veri arasındaki geçişi siz yapın. Bunu 3. bir yazılıma bırakmak yerine kafanıza göre hareket edin. Eğer sınırsız internetiniz varsa yine de bu asistanı kullanabilirsiniz. Biz sadece uyarımızı yapıyoruz asistanı normal şartlarda kullanıp kullanamamak yine size kalmış.

Bu özelliği istemiyorsanız ayarlar bölümünden kapatabilirsiniz.

iOS 9'un Güvenlik Açığını Bulana 1 Milyon Dolar Ödül Verilecek!

iOS 9'un İlk Güncellemesi iOS 9.0.1 Yayınlandı! 

YORUMLAR