iOS Cihazlardaki Ciddi Güvenlik Açığı Giderildi: Güncelleme Yayında!

iOS cihazlarda keşfedilen yeni güvenlik açığı bir süredir hackerların cihazları istismar etmesine yol açıyordu. Apple hızla yeni bir güncelleme yayınladı.

iOS Cihazlardaki Ciddi Güvenlik Açığı Giderildi: Güncelleme Yayında!

Geçtiğimiz birkaç ay içinde pek çok casus yazılım açığı gün yüzüne çıksa da en sonuncusu iOS cihazlarda ciddi sorunlara yol açtı. Apple, hackerlar tarafından aktif olarak istismar edilen bir güvenlik açığını gidermek üzere iPhone ve iPad için yeni bir işletim sistemi güncellemesi yayınladı.

Apple yaptığı açıklamada, bu konuda bir rapor aldığını kabul etti ve cihazlarının güvenli kalmasını sağlamak için hızlı bir şekilde harekete geçti. Bu tür bir sorun şirket tarafından çok ciddiye alınıyor ve bu sorunu çözmek için hızla harekete geçtiklerini görmek memnuniyet verici.

iOS Cihazlardaki Güvenlik Açığı Ne Gibi Sorunlara Yol Açıyor?

iOS Cihazlardaki Ciddi Güvenlik Açığı Giderildi: Güncelleme Yayında!

Söz konusu güvenlik açığı, anonim kalmayı tercih eden bir araştırmacı tarafından keşfedildi ve Citizen Lab, Apple'ın sorunu tespit etmesine ve yanıt vermesine yardımcı olmada kritik bir rol oynadı. Toronto Üniversitesi Munk School bünyesinde faaliyet gösteren bu dijital haklar araştırma grubu, uzun zamandır NSO Group gibi kuruluşların hükûmet hackleme araçlarını kullandığını ortaya çıkarma çabalarıyla tanınıyor.

Bu güvenlik açığının Apple'ın tarayıcı motoru olan ve cihaz verilerine geniş erişim sağlayabilmesi nedeniyle hackerlar için popüler bir hedef hâline gelen WebKit'te olduğunu belirtmek gerek. Bununla birlikte Apple'ın bu tür güvenlik açıklarının üstesinden gelmek için çok çalıştığını görmek de kullanıcılara güven veriyor. Öyle ki yakın zamanda yapılan bir sayım, iOS cihazlarda yılın başından bu yana aktif olarak istismar edilmiş olabilecek yalnızca birkaç hata olduğunu göstermekte.

Eğer iOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız cihazınızı güncel tutmak ve olası tehditlere karşı korumak her zaman önemli. Bu nedenle güncellemeyi otomatik olarak gelmediyse manuel bir şekilde yazılım güncelleme kısmından kontrol edebilirsiniz.

Apple Yapay Zeka Zirvesi Düzenliyor: Peki Etkinlikten Ne Beklemeliyiz?
TEKNOLOJİ

Apple Yapay Zeka Zirvesi Düzenliyor: Peki Etkinlikten Ne Beklemeliyiz?

Apple'ın COVID-19 salgını nedeniyle özel etkinlik düzenleme şeklini değiştirmesinin üzerinden neredeyse üç yıl geçti.

iOS 16.3'te iCloud Yedekleme Sorunları Ortaya Çıktı
İNTERNET

iOS 16.3'te iCloud Yedekleme Sorunları Ortaya Çıktı

Bazı iCloud kullanıcıları iOS 16.3'e güncelledikten sonra iCloud Drive, Fotoğraflar ve yedekleme yüklemeyle eş zamanlama konusunda sorun yaşıyor ve tüm bunlar iki faktörlü kimlik doğrulama eksikliğiyle ilgili görünüyor.

YORUMLAR