iOS Güncellemeleri Eski Cihazları Yavaşlatmıyor!

iOS güncellemeleri iPhone'ları yavaşlatmıyor.

ios 11

Her iOS güncellemesinde tüm kullanıcılar tek yürek, akıllarda aynı soru: “Güncellemeyi yapsam telefonum yavaşlar mı?

Apple da aynı sorudan bıkmış olacak ki belgelerle açıklamış durumu. Bahsettiklerine göre asla ama asla (!) güncelleme sonrası cihazların performanslarında düşme olmuyor! İşte teknoloji devinin güncellemeler sonrası cihazlarındaki performans değişikliğini kanıtlamak adına yayınladığı 18 aylık testin sonuçları:

iphone 5s GPU

iphone 5s CPU

Özellikle iPhone 5S'den başladım testlere çünkü malum uçuruma en yakın cihaz grubunu onlar oluşturuyor. Apple, iOS 11 boyunca bu cihaza destek vermeye devam edeceğine söz vermiş olsa da kullanıcılar haklı olarak telaşta. Ama gördüğünüz üzere telaş edecek bir durum söz konusu değil (!) çünkü telefonunuzu Apple kasıtlı olarak yavaşlatmıyor. Yok yok editöre yüklenmeyin hemen cihazlarınızdaki yavaşlamayı tabi ki siz uydurmuyorsunuz, ancak ben Futuremark isimli araştırma şirketinin yalancısıyım sevgili okurlar, kendileri güncellemelerin buna sebep olmadığında ısrarcılar. 18 aylık test sonuçları da ısrarlarına destek olur nitelikte.

Neyse gelelim diğer cihazlardaki güncellemeye bağlı performans değişikliklerine:

ios 11 iphone6

ios 11 iphone 7

Burada da göreceğiniz gibi yine güncelleme cihazlarda yavaşlamaya değil aksine hızlanmaya sebep oluyor. Tabi ki bir tarafınızdan uydurmuyorsunuz sevgili okurlar, ben de Apple kullanıcısıyım ve aynı sorundan muzdaribim. Her güncelleme bir korku bir telaş, ne olacak bu iPhone kullanıcılarının hali?

iOS 11 Şarj Sorunu Düzeltme (iPhone Pil Ömrünü Uzatma Yolları)
MOBİL

iOS 11 Şarj Sorunu Düzeltme (iPhone Pil Ömrünü Uzatma Yolları)

iOS 11 yüklü iPhone ve iPad cihazlarda can sıkan şarj sorununa bu blog yazımızda değiniyoruz.

iOS 11'den iOS 10'a Nasıl Geri Dönüş Yapılır?
NASIL YAPILIR

iOS 11'den iOS 10'a Nasıl Geri Dönüş Yapılır?

{mediaId=456422} iOS 11 final sürümü, final sürümden farksız olan GM (Golden Master) sürümünün ardından indirilmeye açıldı.

Apple'ın Tasarımcısı iPhone'ları Yanlış Kullanıyorsunuz Dedi
MOBİL

Apple'ın Tasarımcısı iPhone'ları Yanlış Kullanıyorsunuz Dedi

Birçok başka akıllı telefon gibi iPhone da ilk modelinden bu yana kimsenin hayal dahi edemeyeceği özelliklere kavuştu. Buna rağmen Apple’ın baş tasarımcılarından Jony Ive, telefonların yanlış kullanıldığından yakındı.

YORUMLAR