iOS için Opera Mini Büyük Güncelleme Aldı

Popüler web tarayıcısı Opera Mini'nin iOS sürümü büyük güncelleme aldı.

iOS için Opera Mini Büyük Güncelleme Aldı

Hemen her telefonda kullanılabilen dünyanın en hızlı web tarayıcısı Opera Mini’nin iOS sürümü baştan aşağı yenilendi. Popüler web tarayıcı 8.0.0 sürümü ile birlikte iOS 7’ye uygun modern kullanıcı arayüzü ve yeni özellikler kazandı.

Dünya genelinde 300 milyon kullanıcının tercih ettiği web tarayıcı Opera Mini, iPhone ve iPad kullanıcıları için büyük bir güncelleme aldı. iPhone 5 için optimize edilen popüler tarayıcı 8.0.0 sürümüne kavuştu ve iOS 7.0 ve üzeri tüm cihazlarla uyumlu.

iOS 7’nin düz tasarımının hakim olduğu yepyeni arayüz ile gelen Opera Mini, kullanıcıların internette daha hızlı gezinebilmelerine ve daha az veri tüketimine imkan tanıyan 3 yeni veri sıkıştırma modu ile birlikte geliyor. Opera Mini modda sıkıştırma ile birlikte %90’a kadar veri tasarrufu sağlanabiliyor. Gezilen tüm web sitelerindeki yazı ve görseller sıkıştırıldığından web sitesinin boyutu da azaltılmış oluyor. Bu da kullanıcıya hem internette daha hızlı gezinme hem de mobil internet paketini daha az harcama avantajı sunuyor. Opera Turbo modda daha az sıkıştırma uygulanıyorken, Standart modda herhangi bir sıkıştırma işlemi yapılmıyor.

Güncelleme ile birlikte dahili QR code (karekod) okuyucuya kavuşan Opera Mini’de farklı içerikler sunan web sitesi ve blogların bir listesini gerçek zamanlı olarak sunan “Keşfet” özelliği bulunuyor. Kullanıcı, teknoloji, sanat, spor ve daha onlarca kategoriden ilgisini çeken içeriğe basit bir kaydırma hareketiyle rahatlıkla ulaşabiliyor. Ancak şu an için istenilen bir web sitesini eklemek ve takip etmek mümkün değil.

iOS için Opera Mini 8.0.0 ile gelen yenilikler bunlarla da sınırlı değil. Sekmeleri bir araya toplayan ve daha kolay sekme yönetimine izin veren, arama ve adres çubuğunu birleştiren, adres ve arama terimlerinin daha kolay düzenlenmesini sağlayan ve istenilen arama sağlayıcıya daha kolay geçiş yapılabilmesine imkan tanıyan yeni sekme galerisi de yeni Opera Mini’de göze çarpan yenilikler arasında.

iOS için güncellenen Opera Mini web tarayıcısını Tamindir aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde yükleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz:

YORUMLAR