iPad Mini Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Apple, ABD’de gerçekleştirdiği bir etkinlikle birlikte iPad Mini isimli yani mobil cihazınızı tanıttı. iPad Mini, boyutları, özellikleri ve tasarımı ile oldukça ilgi çekici bir cihaz olmakla birlikte tablet dünyasının 7 inçlik ürünleri arasında ilgi çekec

iPad Mini Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Apple, ABD’de gerçekleştirdiği bir etkinlikle birlikte iPad Mini isimli yani mobil cihazınızı tanıttı. iPad Mini, boyutları, özellikleri ve tasarımı ile oldukça ilgi çekici bir cihaz olmakla birlikte tablet dünyasının 7 inçlik ürünleri arasında ilgi çekeceğe benziyor.

Cihazın ölçülerinden başlayarak özelliklere değinecek olursak, iPad Mini’nin öncelikle 7.2 milimetrelik inceliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Uzunluk 20 cm ve en de 13.47 cm. Diğer yandan cihazın ağırlığı sadece 308 gram. 7.9 inçlik ekran boyutuna sahip olan üründe yer alan ekran LED IPS teknolojisini kullanıyor ve 1024x768 piksel çözünürlüğünde görüntüler ortaya koyuyor.

Cihazın merkezinde çift çekirdekli A5 işlemci bulunuyor.

Üründe iki adet kamera var. Arka kısımdaki ana kamera 5 MP çözünürlüğünde ve iSight teknolojisini kullanıyor. Bu kamera ile 1080p tam HD video çekmek mümkün. Ön kameranın çözünürlüğü ise 1.2 MP ve bu kamera ile de 720p HD video çekilebiliyor. FaceTime HD uygulaması ön kamera ile kullanılabiliyor.

Lightning bağlantı teknolojisi iPad Mini kutusunda yer alan bağlantı kablosu. iPhone 5 ile tanıtılan bu bağlantı yapısı görünen o ki bundan sonraki Apple mobil cihazlarında kendisini bol bol gösterecek.

İvme ölçer, jiroskop ve ışık ölçer cihazın bünyesinde yer alan algılayıcılar. Bunların yanı sıra AGPS ve GLONASS konumlama teknolojileri cihazda konumlandırılmış.

iPad Mini LTE destekli 4G modelleri ile de satın alınabilecek. Depolama seçenekleri ise 16, 32 ve 64 GB şeklinde.

iPad Mini’nin fiyatı ise $349 olarak açıklandı ve ürünün 2 hafta içinde satışa çıkacağı bildirildi. Tabii ki bu fiyat ve çıkış tarihi ABD için geçerli.

iPad Mini Fotoğraf Galerisi için "iPad Mini Özellikleri ve Fotoğrafları" isimli galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

iPad Mini tanıtımına dair Google Hangout destekli canlı yayımızı izlemek için "iPad Mini Apple Lansmanı Tamindir Canlı Yayınında" isimli sayfamıza göz atabilirsiniz.

iPad Mini ile Nexus 7 arasında gerçekleştirdiğimiz özellik karşılaştırmasına dair hazırladığımız sayfayımızı "iPad Mini ile Nexus 7 Karşılaştırması" üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

YORUMLAR