iPhone 14'ün Kaza Tespiti Özelliği Can Kurtarmaya Devam Ediyor

iPhone 14'ün uydu bağlantısı ile kaza tespiti özelliği can kurtarmaya devam ediyor. Bir kaza sonucu araçtaki iki kişi iPhone 14 sayesinde kurtarıldı.

iPhone 14'ün Kaza Tespiti Özelliği Can Kurtarmaya Devam Ediyor

Dün öğleden sonra meydana gelen ciddi bir kazaya karışan iki kişi, iPhone 14 modellerinde bulunan uydu bağlantısı aracılığıyla, kaza tespiti özelliğinin devreye girmesiyle yerleri tespit edilerek kurtarıldı.

Olay, Kaliforniya'daki Angeles Ulusal Ormanı'ndaki Angeles Ormanı Otoyolu üzerinde, bir dağın yamacından yalpalayarak uzak bir kanyona bir aracın düşmesi sonucu meydana geldi. Arabadaki bir ‌iPhone 14‌ modeli kazayı algıladı ve hücresel sinyal olmadığı için uydu bağlantısı üzerinden kaza tespit özelliği sayesinde yetkililere ihbar gönderdi.

Kazaya karışan iki kişi, Montrose Araştırma ve Kurtarma Ekibi tarafından tespit edildi ve bir helikopterle çıkarıldı. Yerel bir hastaneye getirilen kazazedelerde hafif ila orta dereceli yaralanmalar tespit edildi ve tüm kurtarma aşaması kayda alındı.

Tüm Kurtarma Aşamaları Kayda Alındı

Montrose Arama Kurtarma Ekibi, yardım almak için Apple'ın acil durum uydu hizmetinin kullanıldığını doğruladı ve paylaşılan tweet'ler, aracın dağdan aşağı düştüğünde uğradığı büyük hasarı gösteriyor. Arama Kurtarma Ekibi, Apple'ın bu özelliklerinin "kazazede ve kurbanların yerini doğrudan doğruya" bulabilmelerini sağladığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın uydu bağlantısı özelliği sayesinde Alaska'nın ücra bir bölgesinde mahsur kalan bir adam da kurtarılmıştı. Uydu bağlantısı aracılığıyla acil durum tespiti, tüm ‌‌iPhone 14‌‌ kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Uydu bağlantısı, herhangi bir hücresel veri veya Wi-Fi bulunmadığında kullanılabiliyor. İki yıl boyunca kullanımı ücretsiz olan uydu bağlantısının ileriye dönük maliyetinin ne kadar olacağı konusunda Apple henüz herhangi bir ayrıntı vermedi.

iPhone 14'ün Uydu ile Acil Durum Çağrısı, Bir Adamın Hayatını Kurtardı!
TEKNOLOJİ

iPhone 14'ün Uydu ile Acil Durum Çağrısı, Bir Adamın Hayatını Kurtardı!

Apple, iOS 16.1'i kullanıma sunmasıyla birlikte, iPhone 14 sahiplerinin hücresel veya WiFi bağlantısı olmadığında uydu bağlantısını kullanarak acil servislerle iletişime geçmesine olanak sağlamak için tasarlanmış uydu aracılığıyla Acil SOS özelliğini kullanıma sundu.

YORUMLAR