iPhone 15 Pro'nun Kamerasına Dair İlk Detaylar Ortaya Çıktı

Apple'ın gelecek yıl tanıtması beklenen iPhone 15 serisinin kamerasıyla ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. İşte kamerada kullanılacak o teknoloji!

iPhone 15 Pro'nun Kamerasına Dair İlk Detaylar Ortaya Çıktı

Hâlen daha iPhone 14 ile ilgili soru işaretleri bulunurken bugün bazı amiral gemisi Android telefonlarda zaten popüler olan bir özellik olan periskop lensin iPhone 15 serisinin Pro modelinde yer alacağı iddiaları ortaya çıktı.

Haitong International Securities analisti Jeff Pu, hem iPhone 15 Pro'nun hem de Pro Max'in periskop lensi alıp almayacağının net olmadığını söyledi. Pu, daha önce iPhone 15 Pro modellerinin artan optik yakınlaştırmaya izin veren bir periskop kamera sistemine sahip olacağını açıklamıştı. Bu özellik, Apple'ın periskop lens teknolojisini iPhone 14 Pro'ya dâhil edeceğini iddia eden TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafından birkaç yıl önce tahmin edilmişti ancak daha yakın tarihli sızıntılar, alıcıların bunun için gelecek yıla kadar beklemek zorunda kalacağını gösteriyor.

iPhone 15 Pro'nun Kamerasına Dair İlk Detaylar Ortaya Çıktı

iPhone 15 Serisi Periskop Lense Sahip Olacak

iPhone 15 serisinin 2023'te duyurulması beklense de Apple şu anda bu yıl içinde bir dizi yeni özellik ve tasarım öğesiyle iPhone 14 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Aralarında en dikkat çekici olanı iPhone 14 Pro ve Pro Max'teki çift kesimli ekran olurken, temel iPhone 14 ve iPhone 14 Max'in eski çentikli tasarımı koruması bekleniyor. En son söylentiler, dört iPhone 14 modelinin de 6 GB RAM sunacağını gösteriyor ve yalnızca iki 'Pro' modeli LPDDR5'e yükseltilirken, temel modeller LPDDR4X bellekle gelecek.

Pu'nun 9to5Mac tarafından görülen araştırma notuna göre iPhone 15 Pro modellerinden en az biri Apple'ın uzun süredir konuşulan periskop lensiyle gelecek. Apple, iki Pro modeli arasında özellik eşliğini korumak için hem iPhone 15 Pro hem de Pro Max'te yeni donanımı sunabilse de daha yüksek fiyat etiketini kullanıcıların tercih etmesi için bu özelliği Pro Max'e de ayırabilir.

Şimdilik iPhone 15 serisi hakkında daha fazla yeni bilgi yok ancak Avrupa ve ABD'deki son gelişmeler, Dünya çapındaki müşteriler tarafından uzun süredir talep edilen başka bir yeni özellikle gelebileceğini gösteriyor. iPhone 15 serisinin Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemelerine uygun olarak Lightning yerine bir USB-C bağlantı noktasıyla gelmesi bekleniyor. AB'ye göre, AB'de satılan tüm mobil cihazların "2024 sonbaharına kadar" bir USB-C bağlantı noktasına sahip olması gerekiyor.

iPhone'ların Lightning Şarj Kablosu Artık Tarih Oluyor
TEKNOLOJİ

iPhone'ların Lightning Şarj Kablosu Artık Tarih Oluyor

Apple, Lightning şarj kablosu yerine USB Type-C standartlarına geçmeyi planladığı söylentileri ortaya çıkmış olsa da Apple tarafından bu geçişin sağlanmasının daha yıllar alacağı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR