iPhone 6S İçin Geleneksel Bükülme Testi Yapıldı, Sizce Bükülmüş müdür?

iPhone 6s’e uygulanan 15 kg basınca eşdeğer bükülme testi bu sert gövdeyi oldukça zorladı.

iPhone 6S İçin Geleneksel Bükülme Testi Yapıldı, Sizce Bükülmüş müdür?

iPhone 6s alüminyum 7000 alaşımlı bir gövdeye sahip. iPhone 6s’e uygulanan bükülme testi bu sert gövdeyi oldukça zorladı.

iPhone 6 serisi telefonlarla zirveye ulaşan ve çok ilgi gören akıllı telefon bükme testi, kaçınılmaz olarak bir iPhone 6s’e de uygulandı. iPhone 6 ce iPhone 6 Plus’ın alüminyum alaşımı 6063 olarak tanımlanıyordu. Ancak iPhone 6s’in alüminyum değeri 7000, bundan dolayı sağlam olacağı söylenen iPhone 6s aslında bence testten büyük bir başarıyla çıktı. iPhone 6s’e uygulanan 13.6 kg (30lbs)basınç cihazın zayıf noktaları olan ses tuşlarının bulunduğu noktadan bükülmesi ile sonuçlandı. Bu noktalar cihazın kasasının alüminyum alaşımının en az bulunduğu noktalar. Doğal olarak tüm kasa ile aynı direnci gösteremiyor.

Aşağıdaki resimlerde iPhone 6s’in direncinin kırıldığı anları görebiliyoruz. 13.6 kilogram ve daha sonra 15 kilogram (33lbs) basınç altında telefon kasası pes ediyor.

 

Aşağıdaki video ise 11 dakikalık bir video. iPhone 6s ve iPhone  6 karşılaştırma kısmını atlayarak doğrudan videonun 6.40 dakikasına ilerlerseniz tüm testi rahatlıkla, gevezeliğe maruz kalmadan izleyebilirsiniz.

 

Karşınızda iPhone 6S

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'un Çıkış Tarihi Kesinleşti

YORUMLAR