iPhone 6S'in 12 MP'lik Kamerası Doğrulandı

Apple'ın Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleri olan 6s ve 6s Plus üzerindeki kameraların 12 MP olduğu doğrulandı.

iPhone 6S'in 12 MP'lik Kamerası Doğrulandı

Apple'ın bir süredir tüm manşetlerde yer alan yeni amiral gemisi iPhone 6S ve iPhone 6S Plus model yeni akıllı telefonları, çıkışlarına az bir süre kalmasına rağmen, teknik özellikleri henüz yeni yeni netleşiyor. Kameraları hakkında farklı söylentiler internette dolanıyorken, sonunda cihazlarda 12 MP'lik kamera olacağı doğrulandı.

Business Insider'ın kendi kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre Apple'ın yeni 2 amiral gemisinin arka kameraları 12 MP olacak. Fakat işin iPhone severler açısından daha da güzel yanı ise kameradaki değişimin sadece megapiksel artışı olmaması. Kamera konusunda yıllardır piyasa ortalamasına göre daha düşük megapiksel kullanan fakat bir çok akıllı telefondan çok daha kaliteli fotoğraflar çekebilen iPhone'ların yeni serisinde görecek olduğumuz 12 MP'lik kameraların megapikselleri yükseltildiği gibi, aynı zamanda kullanılan sensörlerin de büyütüldüğü söyleniyor. Bunun anlamı ise yeni iPhone'lar ile daha parlak ve canlı fotoğraflar çekebileceğiz.

Megapiksel ve sensör gelişmeleri dışında kameralarda kullanılan lenslerin ise önceki iPhone cihazlardaki ile aynı olacağı da haberler içerisinde geçen bilgilerden bir tanesi. Fakat Business Insider'a göre önceki cihazların kamera lenlerinde 5 element kullanan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın kameralarında 6 element kullanmayı planlıyor. Fakat 6 elementli lenslerin muhtemelen Apple'ın 2016 yılında piyasaya süreceği iPhone için kullanılacağı da ihtimaller arasında. Lensler arasındaki fark ise kameranın daha temiz, net ve keskin fotoğraflar çekebilmesini sağlıyor.

iPhone severleri şimdiden heyecanlandırmaya başlayan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ı Eylül ayında yapacağı etkinlikte tanıtacak. Yaklaşık 1 ay ya da daha az bir zaman sonra tanışacağımız yeni iPhone'lar hakkında sizin düşünceleriniz neler? Bizlerle yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'un Çıkış Tarihi Kesinleşti

YORUMLAR