iPhone 6'ya Ait Yepyeni Görseller ve Teknik Detaylar Paylaşıldı

Apple'ın merakla beklenen modeli iPhone 6'ya ilişkin yeni görseller ve teknik özellikler paylaşıldı.

iPhone 6'ya Ait Yepyeni Görseller ve Teknik Detaylar Paylaşıldı

iPhone’ların tarihsel gelişimine göz attığımızda sürekli olarak bir „merak ettirme“ politikası izlendiğini görmek hiç de zor değil. Önceleri başarılı bir pazarlama metodu gibi gelse de son yıllarda belirli bir kullanıcı kitlesi haricindeki kişilerde ilgiden ziyade bıkkınlık yarattığını gözlemleyebiliyoruz.

Bildiğiniz gibi şu sıralar gündemimizde iPhone 6 var. Sürekli olarak çıkan ve dedikodudan öteye geçemeyen haberler, konsept tasarımlar, teknik özellikler derken birçok kullanıcı cihaz daha çıkmadan iPhone 6’ya tabiri caizse „doydu“. Elbette iPhone 6 hakkındaki gelişmeleri, söylenti olsa bile takip etmek isteyen kullanıcılar da azımsanmayacak rakamlarda.

Haberimize konu olan gelişmeye UneedTech sitesinde yer veriliyor. Sitede yayınlanan habere göre 9 Eylül’de çıkması planlanan iPhone 6, 4.7 inçlik bir ekran boyutuyla kullanıcılarla buluşacak. Şayet bilgiler kesinse ve Apple herhangi bir sürpriz yapmazsa bu ekran büyüklüğü iPhone 6’ya Samsung ve Windows Phone gibi görece olarak daha büyük ekranlı rakipleri karşısında büyük avantaj sağlayacaktır.

İletilen diğer bilgiler arasında iPhone 6’nın 2 GB belleğe sahip olacağı ve kalbinde A8 çipsete yer verileceği var. Çift çekirdekli bu ünite önceki modellere göre çok daha güçlü. Arka yüzde yer verilen 8 megapiksellik kamera ise bu disiplinde herhangi bir gelişmeye gidilmediğini gösteriyor. Fakat yazılımsal bazı geliştirmeler söz konusu ve bu geliştirmeler kamera performansını bir hayli geliştirecek. Tüm bunlara ek olarak iPhone 6 su geçirmez olacak ve Touch ID’yi kullanmaya devam edecek.

Kullanıcılar üzerinde derinlemesine araştırmalar gerçekleştiren Apple, gelen talep üzerine ekranları büyütme yoluna gidiyor. Açıkçası iPhone’ların ekranları Apple‘a rakipleri karşısında büyük pazar payı kaybetmesine sebep oluyordu. Çünkü kullanışlılık amacıyla ufak ekran isteyen kullanıcılar kadar bir akıllı telefonun büyük ekranlı olması gerektiğini düşünenler de bir hayli fazla.

Siz de iPhone 6'nın çıkışına dair spekülasyonlar hakkında ne düşündüğünüzü bizlerle paylaşın.

Yuvarlak Şekilli LG G Watch R Akıllı Saat Ortaya Çıktı

YORUMLAR