iPhone'dan Samsung'a WhatsApp Sohbeti Aktarma Nasıl Yapılır?

iPhone'dan Samsung'a WhatsApp sohbeti aktarma artık mümkün. Ancak WhatsApp hala bazı uyarılara sahip.

WhatsApp, sohbet uygulamaları arasında çok büyük bir dev ve her zaman çeşitli güncellemeler yapıyor. iPhone'dan Samsung'a WhatsApp sohbeti aktarma resmen duyuruldu. 

Platformdan gelen blog yazısında uçtan uça şifreleme desteği hatırlatılarak, "WhatsApp mesajlarınız size aittir. Kişisel WhatsApp mesajlarınızın uçtan uca şifreleme ile korunmasının ve mesajlarınızın sohbetlerinizden otomatik olarak kaybolması için yollar sunmamızın sebebi budur." ifadeleri kullanıldı.

Uygulamaya gelen yeni özellik sayesinde, Samsung telefonlardan başlayarak iOS'tan Android'e sohbet geçiş özelliği resmen başlatıldı.

WhatsApp'ın sunduğu ve kullanıcılar tarafından en çok aranan özelliklerden biri, telefon değiştirirken sohbet geçmişini bir işletim sisteminden diğerine aktarmayı mümkün kılmaktır. Platform, bu özelliği güvenli ve güvenilir bir şekilde oluşturmak için işletim sistemi ve cihaz üreticileriyle sıkı bir şekilde çalışma yürüttüğünü söylüyor.

Android'den iOS'a WhatsApp Aktarma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Android'den iOS'a WhatsApp Aktarma Nasıl Yapılır?

Android'den iOS'a WhatsApp Aktarma nasıl yapılır? Android cihazınızdaki WhatsApp sohbet geçmişinizi iOS cihazınıza taşıyabilmek için kullanabileceğiniz en iyi yazılımlardan birisi olan UltFone, sadece birkaç dakika içerisinde WhatsApp mesaj aktarma işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

iPhone'dan Samsung'a WhatsApp Sohbeti Aktarma

Sohbet geçmişi taşıma özelliği, Android 10 veya üstünü çalıştırmanın yanı sıra Samsung SmartSwitch uygulamasının 3.7.22.1 veya üzeri sürümüne sahip Samsung cihazlarıyla uyumlu olacak. Kullanıcılar medya, ayarlar, profil/hesap bilgileri ve fotoğraflarla birlikte kişisel, grup ve önceki sohbetleri iPhone cihazından yeni bir Samsung cihazına aktarabilir. 

Kullanıcılar, Samsung telefonlarında WhatsApp Android 2.21.16.20 veya sonraki sürümlerinin yanı sıra eski iPhone cihazlarında WhatsApp iOS 2.21.160.17 veya sonraki sürümlerine sahip olmalıdır. En önemlisi, kullanıcılar eski iPhone ile aynı cep telefonu numarasına sahip olmalı ve Samsung telefonu yeni olmalıdır. İşlem, geçişi tamamlamak için bir USB-C - Lightning kablosu gerektirir.

WhatsApp'ın blog yazısında iPhone'dan Samsung'a sohbet geçmişi aktarma hakkında şu ifadeler kullanıldı:

WhatsApp geçmişinizi iOS'tan Android'e taşıma özelliğini kullanıma sunmaktan heyecan duyuyoruz. Mesajlarınız WhatsApp'a gönderilmeden gerçekleşen bu taşıma işlemi sesli mesajlar, fotoğraflar ve videoları kapsar. Başlangıçta Android 10 veya üstü işletim sistemine sahip herhangi bir Samsung cihazda sunulan bu özellik yakında daha fazla Android cihazda kullanılabilecektir.

Yeni bir cihazın kurulumunu yaptığınızda, sohbetlerinizi eski cihazınızdan yeni cihazınıza güvenli bir şekilde aktarma seçeneğine sahip olacaksınız. Bu işlem için USB-C - Lightning kablosu gerekli olacaktır.

Bu sadece bir başlangıç. Daha fazla kişinin tercih ettikleri platformlar arasında geçiş yapabilmesi ve sohbetlerini güvenli bir şekilde beraberinde götürebilmesi için bu seçeneği kullanıma sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

YORUMLAR