iPhone Yazı Tipini Değiştirmenin Yolu Bulundu

Apple yıllardır birçok özelleştirme seçeneğini artırsa da hiçbir zaman yazı tipini değiştirmeye izin vermiyordu. Sonunda yazı tipini değiştirmenin yolu bulundu.

iPhone Yazı Tipini Değiştirmenin Yolu Bulundu

Apple, iPhone kullanıcılarının yıllardır erişebildiği özelleştirme seçeneklerinin sayısını artırırken, iPhone'ların sistem yazı tipi, kullanıcıların değiştiremediği tek şey oldu. Artık bu durum tarihe karışıyor çünkü bir geliştirici tarafından oluşturulan yeni bir araç sayesinde kullanıcılar, iOS 16'nın daha eski bir sürümünü kullanıyorlarsa artık "iPhone" yazı tiplerini değiştirebilecekler.

Geliştirici Zhuowei Zhang, iOS 16'nın önceki sürümlerinde bulunan bir güvenlik açığından yararlanarak iPhone'un sistem yazı tipini değiştirebilen bir araç yaptı.

Yazı Tipini Değiştirmek İçin iOS 16.2'den Eski Bir Sürüm Gerekiyor

iPhone Yazı Tipini Değiştirmenin Yolu Bulundu

Zhang'ın aracı yapmak için kullandığı güvenlik açığı, iOS 16.2 güncellemesiyle birlikte düzeltildi yani bu aracı kullanmak ve sistem yazı tipini değiştirmek için iOS 16.1.2 veya daha eski bir sürüme sahip olmanız gerekiyor.

‌iPhone‌ cihazınızın hangi sürümde olduğunu kontrol etmek için Ayarlar -> Genel -> Hakkında bölümüne gidip hangi iOS sürümünü kullandığınız görüntüleyebilirsiniz. Apple geçen hafta sonu iOS 16.1.2'yi imzalamayı durdurdu, yani iOS 16.2 kullanıyorsanız artık eski sürüme geçemezsiniz.

Araç, GitHub'da bir IPA dosyası olarak mevcut ve kullanıcıların iPhone yazı tiplerini Comic Sans MS, Fira Sans, DejaVu Sans Mono ve diğer birçok yazı tipi seçeneklerinden biriyle değiştirmesine olanak tanıyor. Aracı kullanmanız durumunda aşağıda Zhang tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde görüldüğü gibi ‌iPhone'unuzun‌ yazı tipi değişecek.

Apple'dan Bir İlk: Yılın Son Çeyreği Yeni Mac'siz Geçiyor!
TEKNOLOJİ

Apple'dan Bir İlk: Yılın Son Çeyreği Yeni Mac'siz Geçiyor!

Yeni nesil MacBook Pro ve Mac Pro modelleri dâhil olmak üzere beklenen Mac cihazlarının lansmanı 2023'e ertelendiğinden, bu hafta 2022'nin son çeyreğinde 22 yıldan bu yana yeni Mac modelinin piyasaya sürülmediği ilk çeyrek olacak.

Apple'ın iPhone 15 Serisine Dair Planları Belli Oldu
TEKNOLOJİ

Apple'ın iPhone 15 Serisine Dair Planları Belli Oldu

Pro olmayan iPhone 14 modelleri, özellikle de iPhone 14 Plus, Apple'ın istediği kadar iyi satış gerçekleştiremedi ve iddiaya göre şirketi üretim kaynaklarını iPhone 14 Pro ve Pro Max'e yönlendirmeye zorladı.

YORUMLAR