İşte Dünyanın En Zeki Ülkeleri (Türkiye Kaçıncı Sırada?)

Zekilik raporu ilginç sonuçlar ortaya koydu.

İngiltere merkezli Vouchercloud isimli araştırma merkezinin hazırladığı zekilik raporu ilginç sonuçlar ortaya koydu. Nobel Ödülü sayısı, okul performansı ve IQ testlerini ele alan raporda en zeki ülkenin Japonya olduğu kanıtlandı.

Toplamda 25 ülkenin vatandaşlarının zeka testlerini liste şeklinde hazırlayan Vouchercloud isimli araştırma merkezi, en zeki insanların Japonlardan çıktığını dile getirdi. Japonların hemen arkasında İsviçre halkı bulunuyorken üçüncü sırada ise Çin yer aldı. Liste hazırlanırken Nobel Ödülü alan kişi sayısı, nüfusun ortalama zeka testi sonuçları ve okul performansı olmak üzere üç kritere önem verildi.

Üç ayrı karşılaştırmada; Nobel konusunda 368 ödül alan ABD birinci oldu. Zeka testi sonuçlarında 107 puan alan Singapurlular en zeki toplum olurken yine okul performansında da Singapurlular zirvede boy gösterdi. Bu ülkeleri İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkeler takip ederken toplam sonuçlarda en iyisinin Japonya olduğu ifade edildi.

Türkiye Zeka Konusunda Sınıfta Kaldı

En zeki 25 ülkenin hiçbir kulvarında Türkiye maalesef yer almadı. Ayrıca Avrupa ve Asyalı devletlerin başı çektiği zeka listesi sosyal medyada gündem olmuş durumda.

Steam'in Oyun Kütüphanesi Rekor Kırdı
OYUN

Steam'in Oyun Kütüphanesi Rekor Kırdı

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam, bir başka rekorun daha altına imza attı. Bugün yapılan açıklamayla Steam’in oyun kütüphanesinde bulunan oyun sayısının 30 bin oyunu geçtiği dile getirildi.

Instagram'ın En Çok Beğenilen Fotoğrafı Artık Bir Yumurta
SOSYAL MEDYA

Instagram'ın En Çok Beğenilen Fotoğrafı Artık Bir Yumurta

Instagram’ın en beğenilen fotoğrafı listesinin ilk sırasında yumurta oturdu. 4 Ocak tarihinde paylaşılan yumurta görseli, Birleşik Devletler’in en ünlü isimlerinden Kylie Jenner’ın paylaşımını geçerek, en beğenilen Instagram gönderisi olmayı başardı.

Xiaomi'nin AirPods Benzeri Kulaklığı Yalnızca 4 Dk'da Yok Sattı
TEKNOLOJİ

Xiaomi'nin AirPods Benzeri Kulaklığı Yalnızca 4 Dk'da Yok Sattı

Geçtiğimiz günlerde Çinli üretici Xiaomi tarafından tanıtılan ve AirPods benzerliğiyle dikkat çeken Xiaomi Mi AirDots Pro, dün gece satışa çıktı.

YORUMLAR