İzmir'de Kaç Kişiye Aşı Yapıldı? Vali Açıkladı!

İzmir'de kaç kişiye aşı yapıldı? İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, merak edilen soruyu yanıtladı. İşte Vali Köşger tarafından yapılan açıklamanın detayları!

İzmir'de kaç kişiye aşı yapıldı? İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, il genelinde toplamda kaç kişinin aşılandığını açıkladı. Vali Köşger ayrıca koronavirüs risk haritasında kırmızı renkli yani çok yüksek risk seviyesine sahip olan kentteki COVID-19 son durumuna dair önemli bilgiler paylaştı.

İzmir'de Kaç Kişiye Aşı Yapıldı Sorusuna Vali Köşger'den Yanıt

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kaç vatandaşara aşı yapıldığını duyurdu. Kent genelinde 1 milyon 117 bin aşı yapıldığını belirten Vali Köşger, en kısa süre içerisinde şehrin tamamının aşılanacağını açıkladı. Vali, artan vaka sayılarına rağmen şehirde yer alan hastanelerde yoğun bakım yatak kapasiteleri ve solunum cihazlarında herhangi bir yoğunluk yaşanmadığının altını çizdi.

Yeni tip koronavirüs ile mücadelede aşılanmanın önemli olduğunu belirten Vali Yavuz Selim Köşger, "Vatandaşlarımız ve esnaflarımız mutlaka COVID-19 tedbirlerine riayet etsinler. Ağustos ayına kadar devam edecek aşılama süreci var. Ülkenin çoğunluğunun aşılanması gerekir ki ölümcüllüğünün azalması için en azından bulaş hızının düşmesi için. Aşılamanın ve diğer faaliyetlerin belli bir seviyeye ulaşması gerekiyor. O zamana kadar vatandaşlarımız kendi canlarını korusunlar" şeklinde konuştu.

COVID-19'la mücadele kapsamıdna denetimlere devam edildiğini söyleyen İzmir Valisi, "Kent genelindeki 30 ilçemizde 15 bin görevlimiz denetimlerini sürdürüyor. Özellikle de de hafta sonu yeniden kısıtlama geldi" ifadelerini kullandı ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Bu hafta sonu ve bundan sonra da denetimler artacak. Vatandaşlarımız kurallara uymuyorsa da bunun cezasına katlanacak. Hemşerilerime tavsiyem şu, önümüzde bir yaz sezonu geliyor. Yaz İzmir ve Türkiye için çok güzel bir sezon. Vatandaşlarımıza, yazı güzel ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için sabretmelerini tavsiye ediyorum, kurallara riayet etsinler."

Türkiye'de Yapılan Koronavirüs Aşıları Nasıl Takip Edilir?

  • Web tarayıcısı üzerinden COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu web sitesini ziyaret edin.
  • Web sitenin orta bölümünde “Toplam aşılanan kişi sayısı” kısmından toplamda kaç vatandaşın aşılandığını görebilirsiniz. “Toplam aşılanan kişi sayısı” kısmı sık sık güncellenmektedir. Şu anda toplamda 16.626.571 vatandaşa aşı yapıldığı bilgisi yer alıyor. Ayrıca web sitede şu anda 1. doz uygulanan kişi sayısı 9.497.185 iken 2. doz uygulanan kişi sayısının 7.129.386 olduğu bilgisi bulunuyor.

BioNTech Aşısı Nasıl Uygulanacak? Sağlık Bakanlığı Kılavuz Yayımladı!
Bilim

BioNTech Aşısı Nasıl Uygulanacak? Sağlık Bakanlığı Kılavuz Yayımladı!

BioNTech aşısı nasıl uygulanacak? Sağlık Bakanlığı, kısa süre önce Türkiye'ye getirilen Pfizer aşısının nasıl uygulanacağına dair bir kılavuz yayımladı.

YORUMLAR