Twitter CEO'su Jack Dorsey ve Jay-Z'den Bitcoin Ortaklığı

Jack Dorsey ve Jay-Z'den Bitcoin ortaklığı geldi. Dorsey, kripto para ağını geliştirmek için 500 Bitcoin yatıracağını söyledi.

Jack Dorsey ve Jay-Z'den Bitcoin ortaklığı geldi. Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey, Jay-Z ile bir Bitcoin fonlama vakfı üzerinde ortaklık sağladığını söyledi. Dorsey, Hindistan ve Afrika'daki kripto para ağını geliştirmek için 500 Bitcoin yatıracağını aktardı.

Bitcoin Caiz Mi? Diyanet Cevapladı
İNTERNET

Bitcoin Caiz Mi? Diyanet Cevapladı

Bitcoin caiz mi? Bitcoin günümüzde oldukça popüler hale geldi ve her geçen saniye yükseliyor. Vatandaşlar ise caiz olup olmadığını araştırıyor.

Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey Perşembe günü yaptığı açıklamada, Jay-Z ile Bitcoin ortaklığı kurduğunu duyurdu. Hindistan ve Afrika'da kripto para birimi geliştirmeye odaklanacak bir Bitcoin bağış fonlaması oluşturduklarını söyleyen Dorsey, "Geri dönülmez bir güven ortamında kurulacak ve bizim tarafımızdan yönlendirilmeyecek" dedi.

Jack Dorsey ve Jay-Z'nin Bitcoin fonlama ortaklığı

"₿trust" olarak adlandırılan bu fonlama, yaklaşık 23,6 milyon dolar değerinde olan 500 Bitcoin başlangıç ​​yatırımı ile finanse edildi. Twitter CEO'su Dorsey ilk olarak Afrika ve Hindistan'daki takımlara odaklanacağını söyledi, ancak ek ayrıntıları henüz paylaşmadı.

Rapçi Jay-Z ve Dorsey tarafından başlatılan bu fonlama için yönetim kurulu üyeleri de araınıyor. Yönetim kurulu başvuru formuna göre "Bitcoin'i internetin para birimi yapma" misyonuna sahip olan vakıf için bu konuda deneyimli üç yönetim kurulu üyesi alınacak. ₿trust fonlamasının başvuru süreci ise bir hayli basit. Potansiyel kurul üyeleri sadece üç ayrıntıyı sağlamak zorunda: e-posta, isim ve çalışma kanıtı. 

"Geçerli adayları tamamen burada paylaşılanlara göre değerlendireceğiz" diyen Dorsey'in Bitcoin'e olan ilgisi yeni değil. Square, geçtiğimiz Ekim ayında Bitcoin'e yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yaparak 5.000 Bitcoin satın aldı. CEO Dorsey, eski Başkan Trump'ın Twitter hesabıyla ilgili bir tweet fırtınası da dahil olmak üzere kripto para birimi hakkında sık sık tweet attı.

Tüm bunlara ek olarak Jay-Z ve Dorsey arasında çıkar ilişkisine dayalı bir arkadaşlık yatıyor olabilir. Jay-Z'nin Aralık ayında müzik hizmeti Tidal'ı satın almakla ilgilendiği haberleri de dahil olmak üzere birbirlerinin ticari çıkarlarıyla uğraştıkları düşünülüyor. 

Bitcoin Cuma günü 48.000 doların üzerinde işlem görerek rekor seviyeye ulaştı. Geçen hafta yaklaşık yüzde 24 değer artışı yaşadı. Ayrıca Tesla geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını söyledi. Ürün ve hizmetlerinde Bitcoin kullanmaya başlayacağını belirtti. 

Tesla 1.5 Milyar Dolar Yatırdık Dedi, Bitcoin Rekor Kırdı
TEKNOLOJİ

Tesla 1.5 Milyar Dolar Yatırdık Dedi, Bitcoin Rekor Kırdı

Tesla yatırımıyla Bitcoin rekor kırdı. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını söyleyen elektrikli araba devi, ürün ve hizmetlerinde Bitcoin kullanmaya başlayacağını belirtti.

YORUMLAR