Joe Biden Canlı Yayında COVID-19 Aşısı Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, BioNTech ile Pfizer'ın COVID-19 aşısını yaptıran ilk gönüllülerden biri oldu. İşte tüm ayrıntılar!

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan BioNTech ve Pfizer’ın COVID-19 aşısı, 21 Aralık 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilmiş yeni başkanı Joe Biden’a verildi. Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin başına geçecek olan isme yeni tip koronavirüs için geliştirilen aşının yapıldığı an kameralara yansıdı.

Joe Biden, COVID-19 Aşısı Yaptıran İlk Gönüllülerden Biri Oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanlık seçiminde ABD’nin yeni başkanı olarak seçilen Biden, Almanya merkezli BioNTech firması ile Amerika Birleşik Devletleri merkezli Pfizer’ın ortak geliştirdiği aşının uygulandığı ilk gönüllülerden biri oldu. Seçilmiş ABD Başkanı Biden, “Bunu aşılar hazır olduğunda insanların hazırlıklı olmaları gerektiğini göstermek için yapıyorum. Endişelenecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İlerleyen günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni dönemdeki başkanı olacak Biden, eşi Jill Biden’ın da aşının ilk dozunu günün erken saatlerinde aldığını söyledi. Biden’ın seçilmiş başkan yardımcısı Kamala Harris ve onun eşi Doug Emhoff’un ilk dozu önümüzdeki hafta içerisinde almaları bekleniyor. Biden ve ekibi, yönetime geçişin ilk 100 günü ile sınırlı olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde 100 milyon coronavirus aşısının uygulanmasını hedefliyor. ABD’de pandeminin başlangıcından bu yana 18 milyondan fazla vaka kaydedilirken vefat sayısı 319.000’e ulaştı.

ABD Başkanı Trump Henüz Aşı Yaptırmadı

Ekim ayında yeni tip koronavirüsten ötürü hastanede üç gün yatmak zorunda kalan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Pfizer aşısını ne zaman yaptırmayı düşündüğüne ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Trump, 13 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı bir tweette aşıyı yaptırması gerektiğini ancak uygun zamanı beklediğini ifade etmişti.

BioNTech’in kurucuğu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi onayı alan aşı hakkında geçtiğimiz haftalarda önemli bir açıklama yapmıştı. Prof. Dr. Şahin, FDA’nın onayı hakkında yaptığı açıklamada, “Bu çok önemli bir kilometre taşıdır. Böylesine güzel bir görüşme yaptığımız için ve FDA aşıya izin verdiği için gerçekten mutluyum. Böylece aşımızı ABD nüfusu için kullanılabilir hale getirebiliriz” ifadelerine yer vermişti.

Mutasyona Uğrayan Koronavirüsün İsmi Belli Oldu
Bilim

Mutasyona Uğrayan Koronavirüsün İsmi Belli Oldu

Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi tarafından yayımlanan rapor ile beraber mutasyona uğrayan koronavirüsün ismi belli oldu.

YORUMLAR