John McAfee: Getirin iPhone'u 3 Haftada Kıralım, Hem de Ücretsiz!

Johnn McAfee FBI'a teklifini sundu: Getirin iPhone'u 3 haftada kıralım, hem de ücretsiz!

John McAfee: Getirin iPhone'u 3 Haftada Kıralım, Hem de Ücretsiz!

Dünyanın en değerli şirketi Apple ile FBI arasında yaşanan olaya McAfee güvenlik yazılımı şirketinin kurucusu John McAfee de dahil oldu. McAfee olayın aydınlığa kavuşması için gerekli olan ancak FBI’ın başaramadığı şifreyle korunan iPhone’un kırılması hususunda onlara reddedemeyecekleri bir teklif sundu.

Hatırlayacağınız üzere FBI, California eyaletindeki San Bernardio kentinden yaşanan saldırı sonucunda 14 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında saldırıyla bağlantılı kişilerin telefonlarını incelemeye almış ancak iPhone’lar şifreyle korunduğundan verilere ulaşamamış; bu noktada da mahkeme kararıyla Apple’ın kapısını çalmıştı. Ancak Apple CEO’su Tim Cook’dan olumsuz yanıt almıştı. Aradan fazla geçmedi ki Apple ile FBI arasında yaşanan olaya McAfee güvenlik şirketinin kurucusu John McAfee de dahil oldu.

McAfee kurucusunun FBI’a teklifi ise oldukça ilginç. John McAfee, söz konusu iPhone’daki bilgilerin deşifre edilmesi işlemini hiçbir ücret talep etmeden ekibiyle birlikte yapabileceğini ve bunun sosyal mühendislik kullanılarak üç hafta içerisinde gerçekleştirilebileceğini söyledi. FBI’ın bu sıcak teklifi nasıl karşılayacağı merak konusu.

Apple CEO'su Tim Cook'tan FBI'a Mektup 

YORUMLAR