Kaçak Yayın Yapanlara Cisco Darbesi

Cisco özellikle ülkemizde kaçak maç yayını yapanları bir hayli üzecek yeni teknolojisini duyurdu. İşte o teknolojinin çalışma prensibi:

Kaçak Yayın Yapanlara Cisco Darbesi

Telif hakkı sahipleri, sahip oldukları içeriklerin kaçak olarak yayınlanmasını engellemek için büyük bir çaba gösteriyorlar. Fakat bir yayını engellemek için bitmesinin beklenmesi ve çeşitli yasal işlemlerin başlatılması gerekiyor. Cisco geliştirdiği bir teknoloji ile bunu kökten çözmeyi vaat ediyor.

Türkiye'de özellikle lig maçlarının yayınlarını yüzlerce farklı kaynaktan izlemeniz mümkün. Ligin yayıncı kuruluşu bunları engellemek için elinden geleni yapmasına rağmen, maçların yayınlanabileceği birbirinden farklı kaynak olması sebebiyle yayınların sonu kesilemiyor. Yani bir kaçak yayın tespit edildiği anda, yayının sahibi onu başka bir yayın platformuna yönlendiriyor ve bütün bir işlemin en başından başlaması gerekiyor. Bununla birlikte bir kaçak yayını, yayın sırasında kesmek, çeşitli bürokratik işlemler sebebiyle çok mümkün olmuyor.

Cisco, bütün bu kaçak yayınları engellemek için bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu ve bu teknoloji sayesinde yayınların, anlık olarak engellenebildiğini de açıkladı. Kurulacak sistemle birlikte kaçak olduğu tespit edilen yayın, direkt olarak kaynaktan kesilecek. Yani Cisco'nun teknolojisi, yayıncıyı devre dışı bırakarak, yayını tamamen ortadan kaldıracak. Yapılan açıklamada, yeni teknolojinin kaçak yayınları otomatik olarak tespit edeceği ve bunların kaynaklarına ulaşarak, onları sistemden koparacağını söyledi. Dahası bu yeni yazılım, yayının sahibini banlayarak, o platforma tekrar bağlanmasını da engelleyecek. Henüz deneme aşamasında olan bu teknolojinin ne zaman tam olarak kullanılmaya başlanacağı bilinmese de birçok şirketi sevindirdiğini şimdiden söyleyebiliriz.

Dikkat! Kaçak Telefon Kullanıyor Olabilirsiniz

Oyun Geliştiricisi Oyununu Korsan İndirirenleri Bulup Teşekkür Etti

YORUMLAR