Kadınlar ve Erkekler Farklı iPhone Modelleri Tercih Ediyor!

Son yapılan bir araştırmaya göre kadınların ve erkeklerin tercih ettiği iPhone modelleri arasında büyük bir fark olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar!

Kadınlar ve Erkekler Farklı iPhone Modelleri Tercih Ediyor!

Kullanıcıların telefon tercihi, günümüzde yalnızca donanım veya işlevsellik ile alakalı değil. Özellikle farklı cinsiyet, eğitim ve kültür seviyesinden insanların farklı telefonları tasarımsal farklılıklar nedeniyle tercih ettiğine rastlanabiliyor. CIRP tarafından yapılan araştırma, kadınlar ve erkeklerin, iPhone modeli tercihleri konusunda farklı fikirleri olduğunu ortaya çıkardı.

Özellikle en son satışa çıkan iPhone 14 modellerini kapsayan araştırmada, erkeklerin Pro ve Pro Max modellerine daha fazla ilgi duyduğu belirlendi.

Kadınlar ve Erkekler Farklı iPhone Modelleri Tercih Ediyor!

Kadınlar Standart Modelleri Tercih Ediyor

Söz konusu iPhone olduğunda yıllardır benzer bir tasarımın korunuyor olması sebebiyle, kullanıcıların ufak farklar arasındaki tercihleri çok daha net bir şekilde tespit edilebiliyor.

Araştırmayı yapan CIRP, verilerin  herhangi bir şekilde teknoloji rahatlığı, kişisel alışkanlıklar veya el boyutu farklılıkları gibi konulara işaret etmediğini açıklasa da verilerin yorumlanmasını okuyucuya bırakıyor.

CIRP'nin hazırladığı araştırmaya göre erkekler ve kadınlar arasında son model iPhone tercihleri aşağıdaki gibi şekilleniyor:

  • Kadınların %12'si iPhone 14 veya iPhone 14 Plus satın alırken erkeklerin %8'i bu modelleri tercih etti.
  • 2022'de yeni bir telefon olan erkeklerin %41'i, kadınların ise %33'ü iPhone 13 Pro/Max veya iPhone 14 Pro/Max tercih etti.
  • Erkeklerin ve kadınların %37'si iPhone 12 veya iPhone 13 model telefona sahip.
  • Her iki cinsiyetin %7'si iPhone SE kullanıyor

Sarı Renk iPhone 14'ler Ön Siparişe Açıldı: İşte Türkiye Fiyatı!
İNTERNET

Sarı Renk iPhone 14'ler Ön Siparişe Açıldı: İşte Türkiye Fiyatı!

Apple, yeni sarı renkteki iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'ın saat 16.

YORUMLAR