Kanser Tedavisinde Yeni Süreç: Tel Toka DNA Yöntemi!

Kanser tedavisi yıllardır araştırılan bir konu ve bilim insanları keşfettikleri yeni yöntemle kanser hücrelerini öldürmenin yeni bir yolunu buldular.

Kanser Tedavisinde Yeni Süreç: Tel Toka DNA Yöntemi!

Kanser yıllardır süregelen ve tedavi çalışmaları üzerinde çalışılan kabul görmüş bir hastalık. Sayısız farklı yöntemle sayısız araştırma yürütülen konuyla ilgili bilim insanları yeni bir tedavi yöntemi araştırıyor.

Yeni yöntem, rahim ağzı kanseri ve meme kanseri ile oluşan hücrelerin yanı sıra kötü huylu melanom hücrelerini de hedefliyor. Tel toka şeklindeki bir çift kanser öldürücü DNA, bu kanser sonrası oluşan kanser hücrelerine enjekte ediliyor. MikroRNA adı verilen moleküllere bağlanması sonucu çözülüyor ve daha uzun DNA zincirleri aracılığıyla bağışıklık sağlıyor.

Bağışıklık Sistemi Yeni Yöntemle Güçleniyor

Kanser Tedavisinde Yeni Süreç: Tel Toka DNA Yöntemi!

Bu bağışıklık sistemi daha sonra tehlikeli hücreleri tanımlayıp öldürüyor ve doğal bağışıklığın kazanılmasında önemli rol oynuyor. Bilim insanları bu yöntemin bilinen yöntemlerden oldukça farklı olduğunu ve tedavide çığır açabileceklerini belirtiyor.

Şu ana dek kansere dair pek çok DNA ve RNA hücreleri üzerinde değişikliği amaçlayan ilaçlar üretilmeye çalışıldı ancak bunlarda bulunan bilgi taşıyıcı moleküller ile kanserli hücreler arasında ayrım yapmak sanıldığından çok daha zor. Keza sağlıklı hücreler de yer aldığından hasta mevcut durumundan çok daha kötü duruma düşebilir.

Bu tel toka şeklindeki DNA yöntemi ile bilim insanları kanserli hücreleri doğrudan hedef alabiliyorlar. Gelecekte konuyla ilgili daha fazla araştırma ve sürecin hayata geçtiğini görmeyi bekliyoruz.

Yeni mRNA Kanser Aşısında Önemli İlerleme Kat Edildi
İNTERNET

Yeni mRNA Kanser Aşısında Önemli İlerleme Kat Edildi

Moderna ve Merck tarafından ortaklaşa geliştirilen deneysel bir mRNA kanser aşısının, Faz II denemesinde başarılı olduğu bildirildi.

İlk Kez Bir İnsana Kanser Öldürücü Virüs Enjekte Edildi
TEKNOLOJİ

İlk Kez Bir İnsana Kanser Öldürücü Virüs Enjekte Edildi

Bilim insanları, ilk insan hastaya yeni bir kanser öldürücü virüs enjekte ettiler. Vaxinia olarak bilinen virüs, hayvanlarda başarılı testlerden geçti.

YORUMLAR