Karantinadaki Vatandaşların Sayısı Açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından getirilen ve 14 gün karantinada tutulan vatandaşların sayısını açıkladı.

karantinadaki-vatandaslarin-sayisi-aciklandi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından getirilen ve 14 gün karantinada tutulan vatandaşların sayısını açıkladı.

Karantina Altında Olan Kişi Sayısı Duyuruldu

Bakan Kasapoğlu, bugüne kadar yurt dışından gelenlerin karantinaya alındığı yurtların, salgınla mücadelede kritik bir rol üstlendiğini belirtti ve şu cümleleri söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanımızın ve Bilim Kurulunun çalışmalarıyla, devlet ve millet olarak Kovid-19'a karşı ortak bir mücadele sürdürüyoruz. Güçlü bir devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz.

Dışişleri Bakanlığımızın koordinesinde dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız İçişleri Bakanlığımızın da katkılarıyla Bakanlığımızın yurtlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 76 ildeki bakanlık yurtlarımızda, halen yurt dışından gelen 29 bin 284 vatandaşımıza ev sahipliği yapılıyor."

Bakan Kasapoğlu, ayrıca 34 bin 452 vatandaşın ise karantina sürecini tamamlayarak evlerine uğurlandığını da açıkladı.

Koronavirüste Son Durum

29 Nisan itibari ile Türkiye'de toplam vaka sayısı 117.589 oldu. Toplam can kaybı ise 3.081'e yükseldi. Toplam yoğun bakımdaki hasta sayısı 1.574, toplam iyileşen hasta sayısı ise 44.022 olarak açıklandı. Toplam entübe hasta sayısının 831 olduğu duyuruldu. Toplam test sayısının 991.613 olduğu açıklandı.

YORUMLAR