"Kartel" Oluşturan Alman Otomotiv Devlerine 100 Milyon Euro Ceza

Alman hükümetinden kartel şirketlere ceza.

Ömer Dursun -

Alman basınında yer alan habere göre Almanya Rekabet Kurumu Federal Kartel Dairesi, üç büyük otomotiv üreticisine "kartel" oluşturma suçundan ceza kesti. BMW, Daimler ve Volkswagen'in çelik alımında haksız rekabete yol açtığı ortaya çıktı.

Almanya Rekabet Kurumu Federal Kartel Dairesi (The Bundeskartellamt) tarafından alınan karar doğrultusunda bu üç otomotiv devine 100 milyon euro'luk ceza kesildi. Pazarda haksız rekabet oluşturduğu belirtilen BMW, Daimler ve Volkswagen'in, çelik alımı konusunda yasadışı faaliyetleri belirlendi.

Vergilendirme sistemine göre belirlenen çelik fiyatlarında oynama yaptığı öğrenilen üç otomotiv üreticisinin, 2004-2013 yılları arasında fiyatlarda oynama yaptığı kaydedildi. Bu yasadışı eylemlerinden dolayı da BMW’ye 28 milyon avro, Daimler’e ise 23,5 milyon euro ceza kesildiği aktarıldı. Konuya ilişkin otomotiv devlerinden açıklama gelmediğini de belirtelim.

Bundan sonraki süreçte ise çelik alımlarının belirli fiyatlandırma üzerinden yapılacağını ve pazara göre alt fiyat limiti koyulacağını bildiren Federal Kartel Dairesi, gerekirse her bir şirket için özel rapor bile hazırlayacak. Toplamda 100 milyon euro para cezasına çarptırılan bu üç üreticinin karara itiraz edip etmeyeceğini yakın zamanda göreceğiz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR