Klasik Tetris Şampiyonu Hayatını Kaybetti

7 kez klasik Tetris şampiyonu olan Jonas Neubauer, 39 yaşında sonsuzluğa uğurlandı. Tetris hayranları, Neubauer'ın asla unutulmayacak bir isim olduğunu söyledi.

Yedi kez klasik Tetris şampiyonu olmuş ve Twitch’te en popüler yayıncılar içerisinde yer almış Jonas Neubauer 39 yaşında hayatını kaybetti. Twitter ve Discord hesabından paylaşılan gönderilere göre 5 Ocak 2021 tarihinde acil müdahale sırasında gözlerini hayata kapattı.

7 Kez Klasik Tetris Şampiyonu Olan Neubauer Vefat Etti

Klasik Tetris’te 7 kez şampiyonluğun altına imza atmış olan Jonas Neubauer, geçmişte Tetris.com’a yaptığı açıklamada Tetris’e ilk kez altı ya da yedi yaşında, amcasının Macintosh’unda oynadıktan sonra başladığını söylemişti. Oyunun basitliği çok ilgisini çekmişti. Oyunun kendisine ve başka oyunculara karşı da oynayabiliyor olmasından oldukça keyif duymuştu. Ağabeyleri satrançta harikalar yaratırken o ise zamanının çoğunu Tetris’te geçirmeyi tercih ediyordu.

Neubauer, “Tetris'i gerçekten harika olabileceğiniz bir alan olarak görmeye başladığınız nokta ne zamandı” sorusuna ise şu şekilde yanıt vermişti: “Birkaç yıl sonra Tetris’in NES versiyonunu oynamaya başladığımda kendime bir söz verdim. Matematik, oyunun en önemli parçalarından bir tanesiydi ve hareketlerimi olasılıklara göre şekillendirdim. Farklı parçaları barındırma açısından bana en uygun blokları veren hareketleri seçtim. Ayrıca kaydedilmiş oyunlara da baktım. Geçmiş oyunlarda parçaları ne kadar hızlı şekillendirdiğime bağlı olarak oyunun ne kadar kolay ya da zor olduğunu hesapladım.”

Neubauer’ın ilk Tetris şampiyonluğunu kazanması, 2010 yılına dayanıyor. Neubauer, ilk şampiyonluğunu 2010 yılında almış ve şampiyonluğu almasının üzerinden çok zaman geçmeden başarısının devamını da getirmişti. 2014’te ikinciliğe yerleşmeden önce 2011, 2012 ve 2013’te tekrar şampiyonluk kazanmıştı.

2014’teki ikincilikten sonra daha çok çalıştı ve 2015, 2016 ve 2017’de art arda üç şampiyonluk daha aldı. 2018’de en yüksek puana ulaşarak iki dünya rekoru kırdı. Üç şampiyonluğun ardından 2018 yılında 16 yaşındaki bir çocuk ile karşı karşıya olduğu oyunu kaybetti. O yıl düzenlenen yarışmanın kazananı Joseph Saelee oldu.

Tetris oyununun unutulmayacak isimlerinden biri olmayı başaran Neubauer, gelecek vadeden Tetris oyuncularına şu tavsiyeyi vermişti: “Bence turnuvaya hazırlanmanın en iyi yolu 19. seviyede çok rahat olmaktır. Mümkün olduğunca 19. seviyede oynayın, siz 19. seviyeyi oynamaya devam ettikçe gerisi zaten kendiliğinden gelmeye başlayacaktır.”

Metacritic 2020’nin En İyi Oyunlarını Açıkladı!
OYUN

Metacritic 2020’nin En İyi Oyunlarını Açıkladı!

Metacritic 2020’nin en iyi oyunlarını duyurdu. Geçtiğimiz yıl oynanabilecek çok sayıda video oyunu bulunuyordu. Peki, video oyunu, albüm, film ve TV programı değerlendirmeleri ile tanıdığımız Metacritic tarafından seçilen en iyi oyunlar neler? Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

YORUMLAR