Bu Site ile Yaşadığınız Yerdeki Koronavirüs Yasaklarını Öğrenin

Koronavirüs yasaklarını gösteren bu site ile sadece saniyeler içerisinde yaşadığınız yerdeki koronavirüs kısıtlamalarının neler olduğunu öğrenmeniz mümkün.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs yasakları hakkında yapmış olduğu açıklamadan sonra vatandaşların kafasında kısıtlamalarla ilgili birtakım soru işaretleri oluştu. Yerinde karar dönemi ile kısıtlamalar risk seviyesine göre düzenlenmeye başlandığından İstanbul'da yaşayan bir kişi ile Ankara'da yaşayan bir kişinin uyması gereken kısıtlamalar artık aynı değil.

Türkiye'deki koronavirüs kısıtlamaları artık ildeki vaka sayısına bağlı olarak değişiyor. Düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu, çok yüksek riskli iller ise kırmızı renk ile gösteriliyor. Örneğin düşük riskli illerde hafta sonu sokağa çıkmak, 65 üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkması serbest, akşam sokağa çıkmak yasakken çok yüksek riskli illerde ise hafta sonu sokağa çıkmak yalnızca pazar günleri sınırlı olmak üzere yasak. Ayrıca çok yüksek risk oluşturan bu illerde 65 üstü ve 20 yaş altına yasakların gevşetilmesi planlanıyor.

Kafe ve restoranların da çok yüksek riskli iller haricinde sabah 07.00 ila 19.00 saatleri arasında yüzde elli kapasite açılmasına karar verildi. Halı saha ve havuz gibi etkinlik alanları da düşük riskli illerde sabah 09.00 ila akşam 19.00 arasında artık açık kalabiliyor.

Yeni tip koronavirüsle birlikte azaltılan kamunun çalışma saatleri de tüm Türkiye'de normale döndürüldü. Nikah ve düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişi, yüksek ile çok yüksek riskli illerde 50 kişi kapasite ve 1 saati aşmama gibi şartlarla uyum sağlanarak yapılabiliyor.

Örneklerden de anlaşılacağı üzere illerin risk seviyesine bağlı olarak kısıtlamalar da değişkenlik gösteriyor. COVID-19 kısıtlamaları artık Türkiye genelinde aynı olmadığı için birçok vatandaşın da kafası karışmış durumda. Siz de bu vatandaşlardan biriyseniz yaşadığınız yerde uygulanan yasakların neler olduğunu nasıl öğrenebileceğinizin pratik bir yolunu merak ediyor olabilirsiniz. Neler Yasak isimli bir web sitesi, vatandaşların bu sorununu anında gideriyor.

Neler Yasak ile Koronavirüs Yasaklarını Öğrenme

Yaşadığınız yerde uygulanan COVID-19 kısıtlamalarını sadece birkaç adımda görüntülemek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. İlk olarak neleryasak.com'a girin.
  2. Haritadan bulunduğunuz şehri seçin veya onun altında yer alan seçeneklerden yaşadığınız şehri bulun.
  3. Şehrinizi seçtikten sonra en aşağıdaki kutucuğun içindeki bilgileri inceleyebilir ve yaşadığınız yerde hafta sonu sokağa çıkmanın, 65 üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkmasının yasak olup olmadığı gibi birçok bilgiyi anında öğrenebilirsiniz.

Kaldırılan Yasaklar Açıklandı: Hangi Yasaklar Kaldırıldı?
İNTERNET

Kaldırılan Yasaklar Açıklandı: Hangi Yasaklar Kaldırıldı?

Kaldırılan yasaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasaklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR