KPSS İle İlgili Merakla Beklenen Karar Açıklandı

ÖSYM başkanının değişmesiyle birlikte KPSS'nin iptali ile ilgili istek ve iddialar nihayet sonuca vardı. İşte yeni ÖSYM başkanının aldığı karar!

KPSS Sınavıyla İlgili Merakla Beklenen Karar Açıklandı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan KPSS soruları çalındı gerilimi dur durak bilmiyor. Pek çok iddiaların ortaya atılmasının ardından ÖSYM'nin hızla cevap vermesi sonucu çalındığı iddia edilen sorularla ilgili tüm söylentiler yalanlanmış olsa da ilerleyen saatlerde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı'nın kararıyla görevinden alınmıştı.

Şimdi ise sınava giren adayların sınavla ilgili alınacak kararın bekleyişi sona erdi. Yeni ÖSYM başkanı olarak atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da gerçekleşen sınavın iptal edildiğini açıkladı.

KPSS Sınavıyla İlgili Merakla Beklenen Karar Açıklandı

KPSS İptali Sürecinde Neler Oldu?

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS'nin ardından birbirinden farklı iddialar ortaya atıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı sınavın yayınevinin deneme sınavlarında sorduğu soruların bizzat aynısını KPSS'de kullandığını tespit etti. Bunun üzerine soruların önceden çalındığı iddiaları da ortaya çıktı.

Sınava giren pek çok kişi YÖK ve ÖSYM Başkanı'nı istifaya çağırırken, soruların daha önceden verildiği gibi pek çok şaibe iddiası da gelmeye başladı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya sınavda ve daha önceki deneme sınavlarında birebir aynı olan soruları paylaşarak sınavda şaibe olduğuna inandığını söyledi.

KPSS Soruları Çalındı İddiaları Artıyor: ÖSYM Açıklama Yaptı
İNTERNET

KPSS Soruları Çalındı İddiaları Artıyor: ÖSYM Açıklama Yaptı

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS sınavının ardından birbirinden farklı iddialar ortaya atıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı sınavın yayınevinin deneme sınavlarında sorduğu soruların bizzat aynısını KPSS sınavında kullandığını tespit etti.

Aynı gün ÖSYM'nin sınavdaki şaibe iddialarını yalanlamasının ardından gece geç saatlerde eski ÖSYM Başkanı Prof Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı'nın kararıyla görevinden alındı. Resmî Gazete'de yayınlanan kararda "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi gereğinde görevden alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Tarafından Görevden Alındı
İNTERNET

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Tarafından Görevden Alındı

Geçtiğimiz gün yaşanan KPSS soruları çalındı gerilimi geceye kadar uzandı. ÖSYM'nin hızla cevap vermesi sonucu çalındığı iddia edilen sorularla ilgili tüm söylentiler yalanlanmış olsa da ilerleyen saatlerde ÖSYM Başkanı Prof.

Geçtiğimiz gece ise yeni ÖSYM Başkanı'nın Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy olduğu açıklandı. Resmî Gazete üzerinden yayınlanan kararda "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştır." ifadelerine yer verildi.

KPSS Sınavıyla İlgili Merakla Beklenen Karar Açıklandı

KPSS'nin İptal Edildiği Açıklandı

Yeni ÖSYM Başkanı bugün yapmış olduğu açıklama ile tüm KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Ayrıca yeni sınav tarihini ve bu sınava girecek katılımcıların ekstra bir ücret ödemelerinin gerekmediğini de belirtti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un açıklaması ise şu şekilde:

"Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

YORUMLAR